Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 tea és jobb lesz az emésztésed

default user icon
MME
Az elmúlt hónapokban néha te is a lovak közé dobtad a gyeplőt, és gyakran túletted magad? Akkor mostanában bizonyára gyakrabban szenvedsz hasi görcsöktől, puffadástól, gázképződéstől vagy épp a refluxtól… Mutatjuk, mikor mi segít!

1. A borsmentalevél görcsoldó, étvágygerjesztő és puffadásgátló hatással bír. A teához forrázz le 2 tk borsmentát 150 ml vízzel, majd 10 perc múlva szűrd le. Naponta 3 csészével igyál meg belőle.

2. A 20-20 g ánizs-, édeskömény- és köménymagból, szenna- és borsmentalevélből összeállított teakeverék görcsoldó, emésztésserkentő és enyhén hashajtó hatású. Mozsárban törj össze 1 ek keveréket, öntsd le 150 ml forrásban lévő vízzel, hagyjd állni 5 percig, végül szűrd le. Naponta 2 csészével igyál meg belőle.

3. Ha hasfájással küzdesz, forrázz le 150 ml vízzel ½-½ tk felaprított édesgyökeret, kamillavirágot és borsmentalevelet. Lefedve hagyd állni 5-10 percig, azután szűrd le. Naponta összesen 4 csészényit igyál meg belőle. Megszünteti a gyulladást, hatékonyan enyhíti a bélgörcsöket.

4. Émelygés kínoz? A gyömbér megszünteti a kellemetlen érzést! Önts le 1 tk felaprított gyökeret 150 ml forrásban lévő vízzel, majd 10 perc múlva szűrd le. Naponta többször igyál meg belőle 1-1 csészével, lehetőleg melegen!

5. Ha sok mindent eszik összevissza az ember, egy idő után számítania kell a hasmenésre... A vérontófű székletfogó hatású. A teához tegyél 1 tk felaprított gyökértörzset 150 ml hideg vízbe, hevítsd forráspontig, majd szűrd le. A nap folyamán összesen 3-4 csészényi meleg teát igyál meg az étkezések között.

6. A 30 g kamillavirágból, 20-20 g palástfűből és levendulavirágból, továbbá 10 g köménymagból álló keverék ellazítja alhasi görcsök esetén. Önts le 1 púpozott tk keveréket 150 ml forrásban lévő vízzel, és 10-15 perc múlva szűrd le. Naponta 2-3 csészével ajánlott meginni belőle.

7. Hathatós szélhajtó keveréket készíthet 1-1 csipet őrölt ánizsból, gyömbérből, kardamomból és fahéjból. Ezt keverd 1 bögre forró vízbe esetleg tejbe, és étkezés után kortyolgasd el.

8. A szenna tökéletes alkalmi hashajtó, különösen, ha a leveleiből főzöd a teát. Gyömbérrel kombinálva megelőzheti vele a székrekedés miatt kialakuló görcsöket. Nem szabad túl gyakran bevetni, ugyanis a szervezet, hozzászokhat terhesség alatt pedig kifejezetten tilos a fogyasztása!

Így készítsd el!

Ha ez nincs külön feltüntetve, akkor a herbákat általában nem kell felforralni, csupán forrázatot kell készíteni lefedett edényben, így az értékes illóolajok nem párolognak el. Lehetőleg mindig frissen főzd a teát, ízesítőként pedig, ha különben nem bírja meginni, használjon egy kevés mézet vagy nádcukrot.

MÉG TÖBB ÉLETMÓDTANÁCSOT ÉS DIÉTATIPPET TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN  - KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

5 GYÓGYNÖVÉNY, AMIT MINDEN NŐNEK ISMERNIE KÉNE >>> 

FOGYJ EGYSZERŰEN! NEM KELL MINDIG BELEHALNI AZ EDZÉSBE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss