Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 konyhai eszköz ami nélkül neki se állj a sütésnek

default user icon
MME
"Amikor sokéves vágyakozás után végre vásároltam magamnak egy konyhai keverőgépet, rájöttem, hogy óriási hiba volt várni vele"- írja Márk Szonja, az Édesem Cukrászda tulajdonosa, nemrégiben megjelent desszertkönyvében. Nézzük, milyen eszközöket kellene még beszerezned ahhoz, hogy tökéletes sütemények kerüljenek ki a kezed alól!
Elektromos kézi mixer

Mivel kézi habverővel képtelen vagyok megfelelő állagú habot verni, nálam ez alaptartozék. Ha még nincs konyhai robotgéped, akkor is ez a legjobb eszköz, ha a vajat kell cukorral kihabosítani.

Kézi habverő

Leginkább folyadékok simára keverésére használom, vagy arra, hogy a lisztben eldolgozzam vele a sütőport, sót stb.

Mérleg

A sütés meglehetősen egzakt tudomány. A főzéssel szemben itt nem működik a „beledobok még egy kis ezt meg azt”. Ha nem követed pontosan a recepteket, ne csodálkozz, ha nem sikerül a sütemény. Inkább szerezz be egy jó mérleget, ami kizárólag digitálisat jelenthet!

Sodrófa

Bizonyos kelt tésztákhoz és kekszekhez elengedhetetlen. Csak semmi flancolás, a cukrászdában a legegyszerűbbet használom (az Ikeából), otthon a dédnagymamámtól örökölt sodrófával dolgozom.

Szilikonspatula

„A jó cukrász ezzel alszik” – mondta a cukrászmesterem, és mint minden másban, ebben is igaza volt. Minden krémet tökéletesen ki lehet kaparni az edény aljáról vele, főleg, ha hajlékony végűt választasz. Amikor valahol azt írom, hogy „lágyan forgasd bele”, azt is szilikonspatulával lehet a legeredményesebben véghezvinni. A fakanál itt nem működik.

Tortakarika

Szerintem a 22-23 centis és 26-os a leghasznosabb, de ami még ennél is jobb, az az állítható tortakarika. 

Ecset

Lehet szilikon vagy hagyományos, a lényeg, hogy kéznél legyen.

Mérőeszközök

Amikor kanalat írok mértékegységként, nem arra a kanálra gondolok, amivel a kávét kavarjuk. Mérőkanalakat lehet kapni hipermarketekben és az Ikeában is, amikkel könnyen és pontosan lemérheted az 1 evőkanálnyi, 1 teáskanálnyi és az ezeknél kisebb mennyiségeket is. A mérőcsészék is hasznosak, főleg, ha egy amerikai receptben a „cup”-pal kell valamit kezdened.

Még több tippet és rengeteg kipróbált, ínycsiklandó receptet találsz Szonja Édesem süteményei című könyvében!
MÁRK SZONJA mindmegettén megjelent RECEPTJEIT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss