Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 étel és ital, ami kinyírja a fogyókúrádat

default user icon
MME
Vannak olyan ételek és italok, amiket jobb, ha elkerülsz diétázás közben, mert bármennyire is elszánt vagy és kitartó, ha ezekből sokat fogyasztasz, a kilók rajtad ragadnak, és hiába minden erőfeszítés!
Gyümölcslevek

A gyümölcslevek, bár valóban tele vannak vitaminnal, sajnos, gyümölcscukorral is. Ami viszont nincs bennük, az a rost, ami biztosítaná az egyenletes vércukorszintet – ezért ajánlatos sokkal inkább nem csak a levét, teljes gyümölcsöt elfogyasztani. Egy Harvardon végzett kutatás szerint, ha sok gyümölcsöt fogyasztuk – pl. áfonyát, szőlőt, almát - jelentősen csökken a kettes típusú diabétesz kockázata, ellenben, ha egyfolytában gyümölcslevet iszunk, ugyanez a kockázat nő. Hagyjuk hát az almalevet másra – együnk inkább almát!

A 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB GYÜMÖLCS A VILÁGON >>> 
Üveges salátaöntetek

A salátaöntetek, még a light változatok is többnyire tartalmaznak cukrot, és jópár féle adalékanyagot – főleg az „1000 sziget”-típusú szószok lehetnek komoly kalóriabombák. Az a legbiztosabb tehát, ha magad készíted az önteteket, például almaecettel, extra szűz olívaolajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával.

6 PIKÁNS SALÁTAÖNTET, AMI FELDOBJA A DIÉTÁDAT! >>> 
Finomított gabonafélék

Az a rossz hírünk van, hogy ha mindig fehér kenyeret és finomlisztből tésztát eszel, a karcsú derékról szőtt terveidnek lőttek. Válaszd ezeknek a teljes kiőrlésű változatát! A finomított termékekkel ellentétben a teljes kiőrlésű társaik, magas rost-és tápanyagtartalmuknál fogva nem emelik meg hirtelen és nagy mértékben a vércukorszintet, hanem szép egyenletesen növeléik és sokáig szinten tartják azt. Szóval, ha némi testsúlycsökkenésre vágysz, akkor már azzal jelentős eredményt érhetsz el, ha a teljes kiőrlésűt választod a finomítottal szemben.

Hagyományos joghurt

Míg a görög joghurt nagy mennyiségű, jó minőségű fehérjében és probiotikumban gazdag, a hagyományos párjáról ez nem mondható el. Egy, az Appetite című szaklapban publikált kutatás szerint azok a kísérletben résztvevő 24 és 28 év közötti nők, akik sok görög joghurtot ettek, sokkal kevésbé voltak éhesek a nap folyamán, mint azok, akik hagyományos, esetleg csökkentett zsírtartalmú joghurokat fogyasztottak. Tehát: fogj egy doboz görög joghurtott, tegyél bele apróra vágott gyümölcsöt, aprószemű zabpelyhet vagy chia magot, és már kész is a fogyókúrabarát, tápláló reggeli.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 
Müzliszelet

A legtöbb müzliszeletben legalább annyi, ha nem több cukor és zsír van, mint egy csokiszeletben. Ha ragaszkodsz ehhez az élvezethez,akkor olyat keress, amiben nincs több 5 gramm zsírnál, 15 gramm cukornál, és tartalmaz legalább 20 gramm szénhidrátot, 10-15 gramm fehérjét és 10 gramm rostot.

Cukrozott gabonapelyhek

Ha gabonapehelyre vágysz reggelente, azok közül válassz, amelyek a lehető legkevesebb cukrot és a legtöbb rostot tartalmazzák – de, ha fogyni szeretnél, még jobb lenne, ha egyáltalán nem élnél ezekkel, hanem zabkását ennél minden nap! Egy szaklapban publikált kutatás szerint azok, akik zabkását reggeliztek, sokkal később lettek éhesek, és sokkal kevesebbet ettek ebédre, mint azok, akik kukoricapelyhet fogyasztottak, holott a kettő kalóriatartalma pontosan megegyező volt. Ha nincs időd főzőcskézni reggelente, próbáld ki az egyéjszakás zabkását – a végeredmény bőséggel kárpótol majd!

ESTE CSAK ÖSSZERAKOD, ÉS REGGELRE KÉSZ: EGYÉJSZAKÁS ZABKÁSA 5 ISTENI VÁLTOZATBAN >>> 
Rágógumi

Tény, hogy a cukormentes rágógumi jól jöhet, ha nassolhatnékod van, de mivel a rágás azt az üzenetet küldi az agyba, hogy hogy mindjárt tele lesz a hasad, és gyomrod hiába várja a falatokat, az éhségérzet, úgy 15-20 perc múlva, még elementárisabb erővel csap le rád. Minél ritkábban, minél rövidebb ideig rágózz, ha el akarod kerülni a farkaséhséget!

Energiaitalok

Ezek a trendi italok valójában roppant drága kemikália-koktélok, jóval több koffeinnel, mint amennyi ugyanannyi kávéban van. Többnyire tele vannak cukorral, és egyéb, diétára veszélyes összetevővel. Ha elfáradtál, és kcisit szeretnéd felpörgetni magad igyál kávét, zöld teát, vagy bármilyen energetizáló, házi smoothie-t!

EZT A 7 HIBÁT KERÜLD EL, HA FOGYNI SZERETNÉL! >>> 

Még több diétatippet itt találsz >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss