Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 étel, amitől csak éhesebb leszel! – 1. rész

Akármennyire is próbálkozol, nem tudsz lefogyni, állandó éhség gyötör, még a legmegengedőbb diéta során is?  Lehet, hogy jobban meg kell nézned az étrended. Ha fogyni szeretnél, akkor érdemes elkerülnöd ezeket a kifejezetten étvágygerjesztő ételeket.

1. Sajt

Az emberi test arra lett programozva, hogy a tejben talált fehérjére éhséggel feleljen. Ez még csecsemőkorunkra vezethető vissza, ahol ez a program arra sarkalja a gyerekeket, hogy több tejet fogyasszanak. A sajt hasonló reakciót vált ki, így jobb ha elkerülöd, ha fogyókúráznál.

2. gyümölcslé

Bár a léböjt kúrák igen népszerűek manapság, a boltban vásárolható gyümölcslevek olyan módszerrel készülnek, amely az italt rostban gazdaggá teszi. A kalóriadús, cukros létől a magasba szökik a vércukorszinted, majd hirtelen lezuhan. Ettől hirtelen éhes leszel.

3. Sovány joghurt

Bár a joghurt egy igazán egészséges étel, a különböző fajtákra máshogy reagálhat a szervezeted. Válaszd az egyszerű görög joghurtot, majd tegyél hozzá gyümölcsöket és magvakat, hogy a fehérje mellett rostokat és antioxidánsokat is adj az étrendedhez. A bolti, gyümölcsökkel, dzsemmel töltött joghurtoktól, hosszú távon csak éhesebb leszel, hiszen magasabb szénhidrát- és alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik.

4. Tojásfehérje

Bár a tojásfehérjeomlett egy magas fehérjetartalmú reggeli lehet, a legtöbb, szervezetünk számára előnyös zsírok, vitaminok és ásványi anyagok a tojás sárgájában találhatóak. A tested ezeket az anyagokat is hiányolhatja, amikor a rántottát befalván, 10 perc múlva éhes leszel.

5. Zsírmentes salátaöntet

Már beszéltünk arról, hogy mekkora hiba, ha mindenre salátaöntetet teszel. A zsírmentes változattal még nagyobb bakit követsz el. A zsír helyett ugyanis rengeteg sót, cukrot és hozzáadott ízesítőt tartalmaznak ezek a szószok, amiktől csak éhesebb leszel.

6. „Egészséges” ételek

Ne felejtsd el, hogy a könnyű választás nem mindig a jó választás. Az egészségesként felcímkézett ételekkel óvatosan kell bánnod! Mindig ellenőrizd a hozzávalókat, mielőtt megvásárolod az előre elkészített salátát, a zsírmentes salátaöntettel.

7. Cukor

Talán nem olyan meglepő, hogy a cukor is felkerült a listára, elvégre könnyen függővé válhat az ember. Ezért ha fogyasztasz belőle, ne lepődj meg, ha gyorsan újra megkívánod.

8. Müzli szelet

A hagyományos müzlik főleg cukorból, hidrogénezett olajokból készülnek, amiben nincs fehérje ami kitöltene. Alacsony kalóriatartalma miatt nem igazán elegendő egy teljes étkezésre, éppen csak arra elég, hogy megnövelje az étvágyad.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss