Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 étel, amelyet edzés előtt is ehetsz

default user icon
MME
Ha a lehető legjobban szeretnéd elvégezni az edzésmunkát, akkor gondoskodnod kell arról, hogy a sport előtt testedet feltöltsd energiával. Ha nem biztosítasz elegendő tápanyagot szervezetednek, akkor elmaradnak az eredmények és a sérülésveszély is nagyobb.

Banán

A banán az egyszerű szénhidrátok közé tartozik, amely amellett, hogy sok cukrot tartalmaz, tele van káliummal is. A káliumot a szervezet rövid ideig tárolja, ezért ajánlott 30-60 perccel az edzés előtt fogyasztani a banánt. A banán megemeli a vércukorszintet és gyorsan feltölti a glikogén raktárt - derül ki a csupasport.hu cikkéből. 


Csirkemell rizzsel, zöldséggel

Klasszikus edzés kajának számít a csirkemell, rizzsel és zöldségekkel. A sovány fehérje és a komplex szénhidrátok biztosítják az izomnövekedést és a folyamatos energiát. Mivel lassan szívódanak fel edzés előtt 2-3 órával egyél ilyen ételt.

Görög joghurt szárított gyümölcs

Az asztalt gyümölcsöknek magas a cukor- és kalóriatartalmuk. A diétázás során ajánlatosak ezeket elkerülni, de edzés előtt megfelelő cukorforrást biztosítanak. Kombináld görög joghurttal, amely fehérjét tartalmaz. Edzés előtt 1-1,5 órával eheted.

Zabkása, zabpehely

A zabkását, zabpelyhet leggyakrabban reggelire fogyasztjuk. Ez az edzés előtti táplálék összetett szénhidrátot tartalmaz, tele van rostokkal. Ha tréning előtt 2 órával eszel egy tál zabkását biztosan nem tör rád az éhség sportolás közben, ugyanakkor energikus is leszel.

Teljeskiőrlésű kenyér, édesburgonya, barna rizs

Ezek komplex szénhidrátok, amelyeket edzés előtt 2-3 órával kell fogyasztani. Ezeknek az élelmiszereknek a kombinációja jó fehérjeforrás is. Különösen azoknak ajánlott ezeket az ételeket fogyasztani, akik állóképességi sportokat űznek, futnak vagy kerékpároznak például.

Omlett

A tojásból és tojásfehérjéből készült omlett tele van fehérjével és aminosavakkal, ami elengedhetetlen az izomépítéshez. 

Házi fehérjeszeletek

A házilag készített proteinszeletek könnyen és gyorsan elkészíthetők. Ráadásul te magad eldöntheted, hogyan variálod a szénhidrátok és fehérjék arányát.

Proteinshake

Ha nincs időd a fentebb említett ételek egyikét sem elkészíteni, elfogyasztani, akkor a legkézenfekvőbb és leggyorsabb megoldás, ha edzés előtt feltöltöd magad egy proteinshake-kel, amivel percek alatt hozzájutsz minden olyan tápanyaghoz, amelyre szükséged van ahhoz, hogy edzés közben toppon legyél.

A csupasport.hu cikkéből  még több információt tudhatsz meg az edzés előtti  étkezésről. Pédlául arról, hogy hány órával az edzés előtt érdemes enni, és, hogy miért kerüld el a zsíros ételeket egy kiadós futás, vagy konditermes edzés előtt.

5 ISTENI CSEMEGE, AMIT EDZÉS UTÁN BÁTRAN FOGYASZTHATSZ >>> 

A LEGJOBB ZSÍRÉGETŐ ÉTELEK >>> 

NE FUSS, CSAK SÉTÁLJ! HATÉKONY FOGYÓKÚRÁS PROGRAM - MINTAÉTRENDDEL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss