Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

7 villámgyors fogás mirelitből

Ha van fagyasztószekrényed, akkor érdemes olykor tartalékolni mirelit alapanyagokból. Egy zacskó zöldségkeverék, spenót, vagy egy doboz halfilé sokszor jól jöhet, ha éppen nincs időd boltba menni, vagy ha kifogytál az ötletből, hogy mit főzz. Összeállításunkban adunk néhány tippet, hogy mi mindenre tudod használni a mirelit cuccokat.

ZÖLDSÉGLEVES VILLÁMGYORSAN >>> 

Érdemes mirelit zöldségkeveréket tartanod a fagyasztóban, mert pillanatok alatt készíthetsz belőle levest. A levesen túl használhatod még köretnek, magában párolva, vagy rizzsel keverve, vagy majonézes salátákhoz is. 

Spenótfőzelék >>>

A boltokban kapható spenótlevél fagyaszatva és pürésítve is. Utóbbiból főzeléket tudsz készíteni, míg a szálas spenótot tésztákhoz, sós süteményekhez is használhatod.

Baconös-sajtos kelbimbó >>>

A kelbimbó ugyan egy megosztott zöldségnek számít, de ha szereted, akkor nagyon sok mindenre használhatsz egy zacskó fagyasztott kelbimbót. A rakott ételek mellett felturbózhatod vele a reggeli omlettedet, de almával salátának is isteni.

TŐKEHALFILÉ RÁNTVA >>>

Egy jó rántott hal ebédre? Ha szereted a halat, akkor bizonyára van a fagyasztódban egy-két csomag halfilé. A leggyakrabban ezekből rántott halat csinálunk, de megsütheted alufóliában is, ha pedig harcsából vásároltál be, akkor egy finom harcsapaprikást is főzhetsz.

VILLÁMGYORS BORSÓPÖRKÖLT >>>

Mirelit borsó szinte mindenkinek a fagyasztójában lapul. A klasszikus zöldborsófőzeléken és levesen kívül nagyon jó alapanyag pörkölthöz, tésztákhoz, rizottóhoz is. 

FŰSZERES GYÜMÖLCSLEVES >>>

Gyümölcsleves ugyan friss gyümölcsből a legfinomabb, ám fagyasztott gyümölcsökből is elkészítheted ezt a kedvencet, ami télen-nyáron egyaránt jól esik. A fagyasztott gyümölcsöt leginkább desszertekhez tudod még használni. Tortákhoz, sütikhez, vagy tejberizshez. 

KLASSZIKUS MÁKOS NUDLI >>>

Gyorsfagyasztott nudlit nagyon jó előkapni a fagyasztóból ha azon gondolkodunk, hogy egy tartalmasabb, laktatóbb leves után mi legyen a második. A klasszikus, pirított zsemlemorzsában átforgatott nudli mellett másik nagy kedvünk, a mákos változat.

13 LAKTATÓ FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ BABKONZERV >>>

13 RETRÓ KAJA, AMI ÖRÖKRE BELEÉGETT AZ EMLÉKEINKBE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin