Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 vészhelyzet + 7 megoldás, ha könnyen elcsábulsz a diéta alatt!

default user icon
MME
Könnyen betartod a diétádat, de hétvégén, amikor együtt a család, és jönnek a közös étkezések elcsábulsz egy-egy falatra? Étteremben nem találsz olyan fogást, amit a fogyókúrádba építhetsz? Vagy rád törnek éhségrohamok, amikor muszáj bekapnod néhány falatot? Ezekhez hasonló vészhelyzetekre mutatunk most jó megoldásokat!
1. Ha későn reggelizel

Reggel nem ettél – ami nem jó – csak késő délelőtt kaptál be valamit? Ilyenkor érdemes tartalmas, de nem túl nehéz ételeket választani: főtt tojást, teljes kiőrlésű toastkenyeret, grillezett paradicsomot, spenótot, natúrcsirkemellet. De ha lehet, sose hagyd ki a reggelit!

2. Ha úton vagy...

Útközben sokszor megéhezünk. És ilyenkor gyakran csak a büfékocsi, a benzinkútbeli shop, illetve az út menti gyorséttermek állnak rendelkezésünkre. Ezekben pedig chips, kalóriadús nasik, sült krumpli és hamburger a fő kínálat.Próbáljunk a gyorsétteremben a saláták közül választani, a büfében pedig inkább zöldséges szendvicset kérj csoki, keksz vagy chips helyett.

Számold ki, mennyi kalóriára van szükséged naponta! >>> 

3. Ha nincs időd főzni

Kinek nem ismerős a helyzet: estig dolgozunk a munkahelyünkön, egész nap csak egy szendvicset vagy egy salátát eszünk, otthon pedig nincs erőnk főzni... A megoldás: készíts a kedvenc ételedből egyszerre több napra elegendő adagot, és fagyaszd le. Néhány napig biztosan eláll, a lényeg: mielőtt elfogyasztod, alaposan melegítsd fel!

4. Ha későn vacsorázol

Ha előre tudod, hogy későn érsz haza vacsorázni, akkor ennek megfelelően étkezz napközben. Ebédre válassz laktató, mégis egészséges fogást, például héjában sült burgonyát, halat, párolt zöldséget, este pedig fogyassz könnyű ételt, például egy nagy tányér vegyes salátát csirkemellfalatokkal.

Lesd el a hollywoodi bombázók diétátát! >>> 

5. Premenstruációs szindróma esetén

A menstruációt megelőző héten a nők szervezetének még több B-vitaminra van szüksége, mint általában. Ezért fontos, hogy ilyenkor 4-5 óránként egyél valamennyit a következők közül: barna rizs, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru, szárított gyümölcs, mogyoró, banán.

Tudd meg, milyen típusú diétázó vagy! >>> 

6. Ha szórakozni indulsz

Ha az ember előre tudja, hogy este vendégségbe, buliba hivatalos, akkor napközben hajlamos koplalni, mondván, kell a hely estére... Ez nem jó ötlet, mert így annyira kiéhezhet estére a szervezet, hogy emiatt nehezebben tudsz mértéket tartani. Ezért inkább fogyassz fehérjében gazdag reggelit, például omlettet sült paradicsommal, párolt gombával és pulykamellsonkával, ebédre egy könnyű salátát, kora este pár kanál natúr joghurtot. Ha így teszel, nem fogod éhségtől kopogó szemmel rávetni magát a buliban az ételekre!

-20 kg 6 hónap alatt! Valós fogyástörténetünket itt találod >>> 

7. Ha pizzára vágysz...

Nyilván előfordult már veled, hogy egy hangulatos estén megkívántál egy gazdagon megrakott pizzát. Nincs is ezzel gond, ha éppen nem fogyókúrázik... Ám ha diétázik, akkor sem kell lemondani a pizzáról, csak a szalámis helyett válasszon zöldségeset. A legjobb megoldás, ha magad készítesz el a pizzát. A tésztára tegyen paradicsomszószt, erre tegye a kedvenc zöldségeit és reszelt sovány sajtot (pl. pizzamozzarella).

Így diétzz étteremben!

Nem feltétlenül kell felfüggesztenef a fogyókúrádat, ha étterembe mész. Csak tartsd magad az alábbi szabályokhoz.
1. Ne csábulj el!Ha a diétádban saláta szerepel vacsorára, fogyassz az étteremben is salátát (például a Caesar-saláta tökéletes, persze kevés öntettel kérd), és semmiképpen se rendelj jól csengő nevű, de kalóriadús ételeket „egyszer élünk!” felkiáltással.
2. Nem muszáj főételt enni!Válassz egy könnyű levest és egy nagy adag salátát, ami vacsorára bőven elegendő. Felejtsd el a kenyeret! Ha olyasmit ennél, amihez illene, akkor is keress más kísérőt.
3. Ha úgy érzed, nem tudsz többet enni, ne erőltesd, inkább csomagoltasd be a maradékot, és vidd haza. Ha túleszed magad, kitágul a gyomrod, és másnap reggel éhesen ébredsz majd. 

Tovább olvasnál diétás infókat? Nézz körbe itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss