Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tuti tipp a lapos hasért

default user icon
MME
Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág.
Igyunk!

Ha nem iszunk elég folyadékot, a testünk visszatartja a vizet, ez pedig elsősorban a pocakunk körül látszik majd meg. Naponta legalább 1,5 liter víz elfogyasztása ajánlott! Emellett zöld vagy bármilyen más – például gyömbérrel, édesköménnyel ízesített – teát is érdemes fogyasztani.

Helyes testtartás

A helyes tartástól megnyúlik a testünk, és valóban laposabbnak látszik a hasunk. Ráadásul azzal, ha folyamatosan ügyelünk arra, hogy megfelelően álljunk, automatikusan erősítjük is a hasizmainkat! De vajon milyen a helyes testtartás? Mellet ki, hasat be! A vállat ne húzzuk a nyakunkba, a feneket pedig ne toljuk ki!

Inkább kerüljük!

Az alkohol, a kávé és a magas sótartalmú készételek mind-mind a lapos has ellenségei. Ha karcsúak szeretnénk maradni, kávé helyett igyunk gyógyteát, az alkoholos italok közül pedig legfeljebb vörösbort fogyasszunk, és abból is csak maximum 1-2 pohárral hetente. A készételeket teljesen kerüljük el, a főzésnél pedig inkább zöld fűszereket használjunk ízesítőként, és csak minimális mennyiségű sót! A ropi, a csoki és a keksz helyett inkább válasszunk pár szem olajbogyót vagy olajos magvat!

Kényes kérdések

A rosszul működő anyagcsere puffadást, és így a valósnál nagyobb hasat eredményez. Sok ember számára túl intim ez a téma, pedig nem kellene annak lennie... Ne nyomjuk el a székelési ingert, sőt, igyekezzünk tudatosítani magunkban, hogy minden reggel szükség van rá. Ha nem sikerül rendszeresen – vagy több napon át – „teljesíteni”, érdemes felkeresni a belgyógyászát, ha pedig itt az derül ki, hogy nem fizikai okok állnak a háttérben, akkor egy pszichológust.

Csak lassan

Ahelyett, hogy gyorsan befalnánk az ételt, fontos, hogy minden falatot legalább 10-szer meg kell rágni, mielőtt lenyelnénk. Ha nem így teszünk, a testünknek sokkal nagyobb erőfeszítésébe kerül a táplálék megemésztése, ami gáztermelődéshez, fájdalomhoz, puffadáshoz vezethet. Amikor ugyanis gyorsan eszünk, rengeteg levegőt is lenyelünk, így megnő a hasunk!

Túl a felülésen

A hasizomgyakorlatok, mint például a zsugorfelülés, nagyszerűek a hasfal erősítéséhez, de ha karcsúbb derekat akarunk, akkor zsírégető mozgásformákkal kell kombinálnia őket. Fussunk, ússzunk, esetleg próbáljuk ki az elliptikus tréner nevű kardiogépet!

Ne stresszeljünk!

A folyamatos feszültség hatására a szervezet egy kortizol nevű stresszhormont kezd el termelni. Emiatt aztán sokan nassolnivalók után nyúlunk, hogy ezzel nyugtassuk magunkat. Mindez pedig hosszú távon bizony úszógumit eredményez... Ha a munkánk miatt sok feszültség ér minket, készítsünk ki magunk köré valamilyen zöldséget, gyümölcsöt vagy egy müzliszeletet, és inkább ezeket falatozzuk.

21 NAPOS DIÉTA: TELJES ÁTALAKULÁS, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 
TOP 3 FŰSZER A GARANTÁLT FOGYÁSHOZ >>> 
EGYHETES DIÉTANAPTÁR - MINDEN, AMIT HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG TENNED KELL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss