Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 szuperétel tavaszra, ami méregtelenít

default user icon
MME
Most, hogy vége a télnek - és vele együtt a bő pulcsik és nagykabátok időszakának is - talán a testeden is meglátszik a tartalmas téli ételek (például a karácsonyi töltött káposzta, a nagyi pörköltje és a krémes sütik) rendszeres fogyasztásának nyoma. De ne aggódj, ahhoz, hogy újra jól érezd magad a bőrödben, nem kell belevágnod semmilyen őrült méregtelenítő diétába, csupán néhány szuperételt kell beiktatnod az étrendedbe! A következő 7 finomság ugyanis fokozza az anyagcserét, jót tesz a bélrendszernek, és teljesen feltölt energiával.

 

1. Tojás

A tojás az egyik legkönnyebben hozzáférhető fehérjeforrásunk, amit a szervezetünk könnyedén meg tud emészteni, és az értékes tápanyagait is gond nélkül képes felszívni. Emellett mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amik segítik a szövetek helyreállítását és az ételek lebontását. Sőt, olyan szerves szulfurvegyületeket is tartalmaz, amelyek segítenek a szabad gyökök leküzdésében és a szervezetben lévő toxinok semlegesítésében. Szóval húsvétkor a sonka mellé egyél meg belőle minél többet!

2. Kefir

A kefir a probiotikumok gazdag forrása, ami nem csak az emésztési problémákat enyhíti, hanem súlycsökkentő hatása is lehet. És egy kis bónusz: laktózmentes. A kedvenc kefires receptjeinket itt találod! 

3. Spárga

A spárga gyulladáscsökkentő antioxidánsokat, valamint prebiotikus rostot is tartalmaz - ez utóbbi táplálja az egészséges baktériumot a bélrendszerben. Ráadásul olyan aminosavakat is tartalmaz, melyek segítenek megszabadulni a felesleges sótól és víztől. Elég jól hangzik, nem?

4. Brokkoli

A brokkoli főként a máj, de lényegében az egész tesünk tökéletes méregtelenítője. Olyan vegyületeket is tartalmaz, melyek együttesen hatnak a szervezet méregtelenítési folyamatának fokozására. Segíti a bél egészséges működését és a toxinokat is kiűzi a szervezetből. Ráadásul rengetegféleképpen elkészítheted!

5. Fokhagyma

A fokhagyma a leghatékonyabb antimikrobális szuperétel - vagyis képes elpusztítani különböző baktériumokat, gombákat és vírusokat -, ami nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, fokozza az immunitást és a májnak is jót tesz. Szóval nem árt, ha mindig van belőle otthon néhány gerezd!

6. Cékla

A cékla rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek tisztító és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Szuper rost és C-vitamin forrás, ami az emésztőrendszer tisztításában is segít. Jöhet néhány céklás receptötlet?

7. Görög joghurt

A görög joghurt nagyban hozzájárul az egészséges bélrendszerhez, ugyanis szabályozza az emésztést és csökkenti a puffadást. Egy igazi csodaszer!  

ITT A ZÖLDSÉGDIÉTA: FOGYÓKÚRA ÉS MÉREGTELENÍTÉS EGYBEN - MINTAÉTRENDDEL!>>> 

CSALÁN: A TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS CSODASZERE - ÍGY HASZNÁLD!>>> 

TAVASZI MÉREGTELENÍTÉS: TIPPEK LÉBÖJTKÚRÁHOZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss