Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 szuper tipp a tökéletes alakért

default user icon
MME
Az alábbi apró trükkök segíthetnek elérni az vágyott testsúlyt!
1. Ne hagyj ki főétkezést!

Ha bármelyik főétkezést elmúlasztasz a nap folyamán, azzal az alapanyagcserédet is befolyásolod, mégpedig úgy, hogy az lelassul. Éppen ezért a koplalás sokkal inkább árt a fogyókúra szempontjából, mit használ! Ha mégis úgy alakul az életed, hogy a rendes étkezésre nincs időd, akkor se éhezz: 1-2 szelet teljes kiőrlésű kétszersült vagy pár szem korpás keksz zöldségfélékkel, sajttal és kefirrel csillapítja az étvágyadat a következő főétkezésig.

Íme a leghatékonyabb őszi diéta - 3 napos mintaétrenddel >>>

2. Este 7 után már ne egyél!

A késői evés hízlal! A szervezet ugyanis este lelassítja a zsír égetését. Néhány évvel ezelőtt a Minnesotai Egyetem kutatói elvégeztek egy kutatást, és bizonyították: azok, akik ugyanannyi kalóriát fogyasztottak a nap folyamán, mint a másik kísérleti csoport tagjai, ám este 7 óra után vacsoráztak, majdnem heti 1 kg-t híztak. A másik csoport tagjai azonban, akik este hétig végeztek a vacsorával, valamennyien tartották a súlyukat.

3. Energiát adó fény

Rögtön, miután felébredél, húzd el a függönyöket, és nyisd ki az ablakot. Élvezd a lakásba beáradó fényt, hiszen a testünk erősen reagál a világosságra. Ezzel az apró trükkel felébreszted a szervezeted, főleg akkor, ha még néhány könnyű gyakorlatot is elvégzel!

A 8 órás diéta - bármit ehetsz, a lényeg az időzítés >>>

4. Laktató ételek

Állandóan éhes vagy? Akkor valószínűleg nem megfelelő ételeket fogyasztasz. A fehér liszt alapú termékekről állj át a teljes kiőrlésűből készültekre, mert ezek hosszabb ideig eltelítenek. Jó hatással vannak az emésztésre, és stabilizálják a vércukorszintet.

5. Hűs kortyok

Igyál elegendő vizet, lehetőleg hűvöset. Nem kell hidegnek, jegesnek lennie, de a hús víz testhőmérsékletre való felmelegítéséhez is plusz kalóriákat használ fel a szervezet.

Zónadiéta - csodamódszer, amivel a világsztárok fogynak >>>

6. Stresszmentesen

Amikor feszültek és idegesek vagyunk, nem csak az étvágyunk nő meg, hanem a hormonális folyamatok is megváltoznak a testünkben, ami szintén befolyásolhatja a zsírégetést. Hogy ez ne történhessen meg, sajátítsd el a következő apró trükköt, és érd el, hogy stresszes szituációkban is nyugodt tudj maradni. „Vészhelyzetben” mindig lélegezz mélyeket, és tudatosan, lassan fújd ki a levegőt. Ha lehetőséged van rá, próbáld ki a jógát, a meditációt vagy az autogén tréninget: ezek a módszerek sokat segíthetnek a stresszkezelésben.

90 napos fogyókúra >>>

7. Sportolj!

Legjobb, ha heti legalább 3 alkalommal időt tudsz szakítani a mozgásra, legyen az gyaloglás, kocogás, biciklizés vagy bármi, amiben kedvedet leled. A lényeg a rendszeresség, és az, hogy legalább 30 percet sportolj minden alkalommal. Ha eddig nem volt része az életednek a sport, mindenképpen fokozatosan, lépésről lépésre szoktasd hozzá szervezeted az igénybevételhez!

3+1 fogyitrükk, ami garantáltan működik! >>>

Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene >>>

Ülőmunkát végzel? Rohansz egész nap? Diétatippek minden típusnak >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss