Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legszennyezettebb tárgy, amit minden nap megérintesz

Itt az influenzajárvány és a koronavírusról is egyre aggasztóbb híreket olvashatunk, ezért nem árt átvenni, melyek azok a tárgyak, amik megérintése után mindenképpen érdemes kezet mosni, mert nagy eséllyel tele vannak bacikkal. Mutatjuk a listát!

1. Étlapok

Az igényes éttermekben az étlapok makulátlanul tisztának tűnnek, de ettől még nem biztos, hogy azok. Gondoljuk csak át, hány ember lapozta őket végig! Lehetett köztük olyan is, aki éppen valamilyen vírussal küzd, csak még nem biztos, hogy tud róla.

2. Automaták

Rengeteg féle automatával találkozhatunk a mindennapjaink során - például sorszámkiadó automata a bankban vagy a hivatalban, jegyautomata a vasútállomáson, üdítő automata az irodában. Ezeket rengeteg ember használja, ráadásul ugyanazokon a területeken nyúlunk hozzá, hogy sorszámhoz, jegyhez vagy üdítőhöz jussunk.

3. Könyvtári könyv

Az étlaphoz hasonlóan szintén rengeteg ember lapozza át őket, főleg a népszerű köteteket, ráadásul haza is viszik őket és még az is lehetséges, hogy éppen a lábadozásuk alatt olvasgatják, vagy akár a mellékhelységbe is magukkal viszik. 

4. Munkahelyi kávéfőző

A kávéfőzőben egyébként is könnyen megtelepednek a mikroorganizmusok, ez pedig fokozottan igaz a munkahelyi kávégépre, amit ki tudja, hány ember használ, és milyen gyakorisággal tisztítanak. Az irodai bögrékkel is érdemes óvatosnak lenni, mert ezeket sokan használják. Inkább akkor is mossuk el a használni kívánt darabot, ha a szekrényből vettük ki és tisztának tűnik.

5. Telefon

Mint mindenki, biztosan te is mindenhová magaddal hordod a telefonodat, koszos kézzel is hozzányúlsz, és sok helyre leteszed. Na de mikor tisztítottad utoljára? Érdemes ezzel körültekintőnek lenni.

6. Pénz

Az ember mindig örül, ha pénzt kap. De gondolkodtál már azon, hogy mekkora utat járnak be a bankjegyek és az érmék? Folyamatosan úton vannak, gazdát cserélnek. Inkább mindig moss kezet, ha pénzt fogtál, hiszen nem tudhatod, milyen körülmények közül érkezett hozzád.

7. Kapcsolók és kilincsek

Azt tudjuk, hogy a mellékhelységek kilincseivel érdemes vigyázni és igyekszünk nem hozzájuk érni, de jártunkban-keltünkben még ezernyi kilincset, gombot, kapcsolót érintünk meg nap, mint nap, ahogy mindenki más is. Ezért (is) érdemes figyelni a gyakori kézmosásra!

VISZLÁT, BACILUSOK! 4 TIPP A TÖKÉLETESEN TISZTA MOSOGATÓSZIVACSÉRT>>> 

12 IMMUNERŐSÍTŐ ÉTEL, AMIVEL ELŰZHETED A VÍRUSOKAT!>>> 

9 TIPP A VÍRUSOK ELLEN: ÍGY NE ROBBANJ LE TÉLEN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss