Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 hiba, amit ne kövess el sütéskor!

Süteményt sütni élvezet, de közben még egy rutinos hobbicukrász is gyakran hibázik – anélkül, hogy tudná. Ezeket a buktatókat kerüld el, és minden úgy sikerül, ahogyan kell!
1. Túl hidegek a hozzávalók

A vajat és a tojást kb. 45 perccel a sütés kezdete előtt vedd elő a hűtőből. A szoba-hőmérsékletűre felmelegedett hozzávalókat könnyebb krémesre keverni vagy felverni, illetve homogén masszává összedolgozni.

10 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PISKÓTÁD >>> 
2. Túl kicsi vagy túl nagy a sütőforma

Mindig a receptben megadott méretű tepsit vagy tortaformát használj. Megpróbálhatod egy kéznél levő más formához kikalkulálni a hozzávalók mennyiségét, valamint az ehhez viszonyított sütési időt, de ez nem garantálja a sikert. Inkább keress egy másik receptet!


PROFITEROL ÉS KÉPVISELŐFÁNK: 7 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN AZ ÉGETETT TÉSZTA >>>
 
3. Elfelejted előmelegíteni a sütőt

A tökéletesen kidolgozott nyers massza már a gondosan kikent formában pihen, amikor rádöbbensz, hogy hideg a sütő? Kapcsold be és azonnal tedd be a tésztát, mert a várakozás árt neki. Végig tartsd szemmel és tűpróbával is ellenőrizd, mert ilyen esetben nem érvényes a receptben megadott sütési idő. A legjobb, ha mindig a sütő bekapcsolásával kezded a munkát.

NINCS IDŐD KELT TÉSZTÁRA? KÉSZÍTS TÚRÓS-OLAJOSAT - ÍGY LESZ TÖKÉLETES! >>> 
4. Túl rövid ideig kevered a tojást a cukorral

A konyhai robotgépet a legalacsonyabb fokozaton működtesd a cukor teljes feloldódásáig, majd a szoba-hőmérsékletű (!) vaj és liszt hozzáadása után fokozatosan növeld a keverési sebességet. Minél több levegőt dolgozol a masszába, annál lazább lesz a tészta. Fakanállal vagy kézi habverővel mindez fáradságos és hosszabb ideig tart.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 
5. Kocogtatod a keverőtálat

Mindent alaposan összedolgoztál és elégedetten a tál pereméhez veregeted a fakanalat vagy a robotgép keverőpálcáját, hogy leessen róla, ami rátapadt? Ne tedd! A rázkódástól elillannak a tésztából a belejuttatott légbuborékok.

6. Túl korán nyitod ki a sütőajtót

Érthető, ha kíváncsi vagy a művedre, ám a sütőajtó gyakori nyitogatásával azt kockáztatod, hogy a tészta közepe lesüllyed, behorpad. Kémleld a sütidet a sütőajtó üvegén keresztül!

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS OMLÓS A PITETÉSZTA >>> 
7. Túlvered a tejszínhabot

Egyik másodpercről a másikra kész a baj, és a tejszínhab menthetetlen. Ugyanis ha túlvered, akkor kicsapódik és vajas állagúvá válik. Ezért azonnal hagyd abba a verést, amikor már kellően kemény a hab!

A TOP 3 TÉSZTAFAJTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss