Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 gyümölcs, amiből sokkal többet kellene enned, hogy felturbózd a szervezeted!

default user icon
MME
Az őszi-téli időszakban különsen nagy igénye van a szervezetünknek a vitaminokra és az ásványi anyagokra, ezek híján könnyedén válhatunk mindenféle vírus áladozataivá. A következő immunerősítő gyümölcsök bármelyik zöldségesnél vagy szupermarketben hozzáférhetőek - fogyasszunk belőlük minél többet, hogy a lehető legkevesebb betegeskedéssel vészeljük át a tél hátralévő részét!

ALMA

Salaktalanító, méregtelenítő hatású, a vese és a máj működését is szabályozza. Egyaránt segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsünk. Ha egy kis édességre fáj a fogad, csurgass egy kis mézet almaszeletekre, és szórd meg fahéjjal.

NARANCS

A többi citrusféléhez hasonlóan fontos téli vitaminforrás. Azt már kevesebben tudják, hogy sportolás után, illetve a nyári melegben ez a legjobb nedvességpótló a szervezet számára.

CITROM

Nem csak az illata finom, az anyagcserére is kedvező hatással van. Igazi magnéziumbomba, így a kedélyállapotot is azonnal javítja. Reggelente igyál meg egy nagy pohár ásványvizet, amiben keverj el egy fél citrom levét.

KIVI

Rengeteg C-vitamint tartalmaz. Mivel serkenti az emésztést, bátran beilleszthető a diétába is. Ha turmixot készítesz, tej helyett ásványvízzel keverd össze a gyümölcsöt, így nem lesz keserű mellékíze az italnak.

 

FÜGE

Igazi szárított csemege, amellyel olyan alapanyagokat vihetsz be a szervezetedbe, mint a kálium, kalcium, foszfor, magnézium és vas. A szárított fügét tartsd a hűtőben, hogy minél hosszabb ideig friss maradjon!

DATOLYA

A fügéhez hasonlóan ebben is rengeteg kalcium, kálium, magnézium és vas van. Sportolás, edzés előtt kapj be pár szemet, hogy erőre kapj!

DIÓ

A szívbarát étrend elengedhetetlen alapanyaga, mivel csökkenti a „rossz” LDL-koleszerin szintjét. Olaja a bőr, a körmök és a haj szépítője. Érdemes hűtőben tartani, hogy minél tovább ízletes csemege maradjon.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss