Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 étkezési szokás, amit érdemes betartanod, ha elmúltál 40

default user icon
MME
40 év felett a test már nem úgy működik, mint a húszas években. Vannak olyan étkezési szokások, amiket érdemes beiktatni a napirendünkbe, ha egészségesek és fittek szeretnénk maradni.

Reggelizz az ébredést követő 1 órában

Az étkezésed megfelelő időzítése nagyon fontos az anyagcseréd szempontjából. Ha az ébredést követő első órában reggelizel, akkor ráadásul nemcsak az anyagcserédet indíthatod be, de produktívabb is leszel, és elkerülheted a fejfájást is - írja az eatthis.com.

4-6 óránként egyél valamit

Nemcsak az a fontos, hogy egy egészséges reggelivel indítsd a napod, hanem az is, hogy az anyagcseréd érdekében 4-6 óránként egyél - így a pluszkilók is könnyebben fognak leolvadni.

Figyelj oda jobban a szíved egészségére

A 20-as éveidben valószínűleg az egyik utolsó dolog, amire gondoltál, az a szíved egészsége volt, azonban 40 felett erre már érdemes odafigyelni. Fókuszálj a magasabb rosttartalmú és az alacsonyabb koleszterinszintű élelmiszerekre, és egyél sokat ebből az 5 ételből!

Cseréld le a tányérjaidat

Hasznos lehet, ha kisebb tányérokra váltasz, és ennek megfelelően csökkented a megszokott adagokat. A váltás jelentős kalóriacsökkentést eredményezhet.

Fogyassz minél több antioxidánst

Az antioxidánsok különösen fontosak az életkor előrehaladtával, hiszen rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulását és az izületi fájdalmakat is. Érdemes tehát beépítenünk az étrendedbe sok-sok gyümölcsöt és zöldséget, főként a dióféléket és a babot.

FOGYASSZ MINÉL TÖBB KÁLIUMOT

A káliumbevitel növelése csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát. A jó káliumforrások közé tartozik a legtöbb gyümölcs és zöldség, például a banán, a burgonya, az avokádó és a spenót.

Fogyassz minél több rostot

A rost bevitele segíti a bél működését, csökkenti a vastagbélrák kockázatát és a szíved egészségét is segít megőrizni. Érdemes belőle naponta 30 grammot fogyasztanod - megtalálhatóak a gyümölcsökben és a zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonákban, valamint a hüvelyesekben.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek