1. Megőrzi az ép elménket
A krémben található egyszeresen telített zsírsavaknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, így megakadályozhatják az agykárosodást.
2. Jóllakunk
Gazdag zsírban és fehérjében, ezért rendkívül tápláló a mogyoróvaj. Az ideális napi adag két evőkanál.
3. Jót tehet a babának
A terhesség alatt fogyasztva megelőzhetjük gyermekünk mogyoróallergiájának kialakulását.
4. Alacsonyabb lesz a cukorbetegség kockázata
Heti ötször napi két evőkanálnyi mogyoróvaj majdnem 30%-kal csökkentheti a diabétesz kialakulásának esélyét!
5. épülnek az izmaink
A földimogyoró több fehérjét tartalmaz, mint az olajos magvak többi fajtája – 2 evőkanál 8 grammot. Így könnyebben épül az izom, és kevesebbet eszünk, mert sokáig tart a telítettségérzet.
6. Megerősödnek a csontjaink
A K-vitamin segíti a kalcium testünkön belüli terjedésében, ami jót tesz a csontok egészségének.
7. Energikusabbak leszünk
Mindez a fehérjének, a rostoknak és az egészséges zsíroknak köszönhetően. Éljen a mogyoróvaj!