Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 dolog amit soha ne csinálj étteremben!

default user icon
MME
Elmenni vacsorázni egyet jelent a kikapcsolódással. Megjelenünk, rendelünk, eszünk, fizetünk és jóllakottan távozunk. Egyszerűnek hangzik, nem? Mégis egy tucat kimondott- és kimondatlan szabálynak kell megfelelnünk, ha nem akarjuk lejáratni magunkat a kíséretünk vagy éppen a személyzet előtt.

Az étteremben dologzó emberek munkája sokkal bonyolultabb, mint amilyennek tűnhet. Egy pontosan működő terv alapján mehet csak flottul a kiszolgálás, így próbáld meg megkönnyíteni a munkájukat azzal, hogy figyelsz, hogy ne kövesd el az alábbi hibákat.

Visszaküldeni a már félig elfogyasztott fogást

Ha eszel egy-két falatot az ételedből, rájössz, hogy nem ízlik, és ezt udvariasan közlöd a pincérrel, igyekezni fog, hogy megoldja a problémádat, hiszen senkinek sem érdeke, hogy rossz szájízzel hagyd el az éttermet. Ezzel ellentétben, ha behabzsolod a fogás felét, majd közlöd, hogy nem a te ízvilágod, abban a reményben, hogy vígaszdíjként törlik a számládról az ételt, nem túl elegáns.

Azt mondani, hogy készen állsz a rendelésre, mikor még közel sem

A pincéreknek tényleg minden perc számít, így abszolút udvariatlanság az asztalodhoz rendelni a kiszolgálót, hogy végighallgassa, ahogy a lazac és a csirke között örlődsz. Ennyi idő alatt már rég kivihette volna a mustárt a másik asztalnál ülő párnak, akik már igen elborult arckifejezéssel tekintgetnek felé.

koszos zsebkendőt hagyni az asztalon

A pincérek nem a szolgáid. Valakinek fel kell vennie az asztalon hagyott koszos papírzsepit, és ha már a tiéd, igazán megtehetnéd te is. Grátisz tanács: damaszt szalvétába nem fújunk orrot.

fizetés után az étteremben lebzselni

Minél kevesebb asztala van a felszolgálónak, annál kevesebb jattot tud keresni. Ha az étkezés után még fél óra-óráig ott üldögélsz, az ő idejét rabolod, és neki kerülsz pénzbe. Továbbá természetesen borítod az egész foglalási rendet, ezért számos helyen udvariasan  továbbállásra buzdítanak- érthető okokból.

közvetlenül konyhazárás előtt érkezni

Ha egy étterem este tizenegykor bezár, nem illik megjelenni háromnegyed tizenegykor közölve, hogy vacsorázni szeretnél. Több mint valószínű, hogy a személyzetnek nehéz napja volt, és még így is rengeteg takarítanivaló vár rájuk mielőtt hazamehetnének. Ne nehezítsd meg a napjukat, azzal, hogy tíz perccel a zárás előtt betoppansz.

Az asztal letisztítása előtt odaülni

Értjük, hogy tele van a hely, és szeretnél lecsapni az egyetlen szabad asztalra, de várj addig, amíg a személyzet eltakarítja az előző vendégek maradékait. Ha odaülsz a koszos asztalhoz, nem fognak előbb kiszolgálni, ráadásul megnehezíted a pincérek munkáját, azzal hogy az asztal közelében tolongsz.

tolakodó stílus a kiszolgáló személyzettel

Ne tegezd, ne hívd a nevén, és főleg ne érj hozzá - legyél legalább olyan tisztelettel a kiszolgáló személyzet felé, mint ahogy azt elvárnád tőlük.

5 VENDÉGTÍPUS, AKITŐL A PINCÉR HÁTÁN FELÁLL A SZŐR>>> 
7 VÉGZETES HIBA, AMIT ELKÖVETSZ AZ EBÉDNÉL>>> 

5+3 MÉRGEZŐ ÉTEL, AMI AKÁR HALÁLOS IS LEHET >>>

6 TRÜKK, AMIVEL RÁVESZNEK A BOLTBAN, HOGY TÖBBET KÖLTS!>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss