Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Refluxtól az influenzáig: 7 dolog, amit meggyógyít az almaborecet!

Hihetetlen, de még mindig nem értünk a csodafolyadék jótékony hatásainak a végére! Most azt nézzünk meg, miben segíthet, ha esetleg megbetegszünk.
1. megszünteti a gombásodást

A vörös áfonya gombaölő hatásáról már hallottunk, de az almaborecet is elég erős versenyző ebben a műfajban. Nem csak a hüvely pH értékét állítja helyre, de az élesztőgombák szaporodását és a további fertőzések elterjedését is meggátolja. Öntsünk másfél bögrényit a fürdővízbe, majd üljünk a kádban 20 percen keresztül.

6 DOLOG, AMIRE AZ ALMABORECETET HASZNÁLHATOD SZÉPÍTKEZÉSKOR >>> 
2. tisztítja az orrot

Már alig kapsz levegőt, annyira eldugult az orrod? Nem lesz különösebben kellemes ízű, de keverj el egy teáskanálnyi almaborecetet egy pohár vízben. Az elfogyasztása után újra fellélegezhetsz!

9 DOLOG, AMIRE AZ ALMABORECETET HASZNÁLHATOD A KONYHÁBAN >>> 
3. Megszünteti a viszketést

Nyáron végre kimehetünk a szabadba, ez a kültéri edzések, a kirándulások, a grillpartik ideje. Ám a D-vitamin bevitele mellett sajnos gyakran előfordulnak kellemetlen „mellékhatások”, mint a rovar- vagy a csaláncsípés. Erre is kiváló gyógyír az almaborecet: hatásosan tünteti el a fájdalmas és bosszantó kiütéseket.

4. Felfrissíti a leheletet

Olcsóbb megoldást keresel a szájvíznél? Az almaborecettel elpusztíthatod a szádban található kórokozókat, baktériumokat, melyek a rossz szagokért felelősek. Adj fél evőkanálnyit egy pohár vízhez, és öblögess minden korttyal 10 másodpercig, amíg el nem fogy a folyadék.

A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>> 
5. Megkönnyíti az emésztést

Ebből a szempontból jelentős különbség van az eltérő almaborecetek között! Az egészséges emésztéshez válaszd a nyers, organikus termékeket, melyek kicsit zavarosak, de gyomorbarát probiotikumokat tartalmaznak.

6. Véget vet a csuklásnak

Semmi sem bosszantóbb, mint a makacs, szűnni nem akaró csuklás! Amikor minden más csődöt mond, egy teáskanálnyi almaborecet beszünteti a kínos sorozatot.

7. Enyhíti a torokfájást

Elsőre ellentmond a természetes intuícióinknak, de az almaborecet megnyugtatja a száraz, kaparó, gyulladt torkot. Keverjük össze azonos mennyiségű vízzel, és gargalizáljunk az oldattal.

Még több egészségtippet találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss