Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 bevált tipp a sikeres diétáért!

default user icon
MME
A diétát nehéz betartani, főleg nyáron, amikor kísértenek a fagyik, a jégkásák, a jégkrémek. De mutatunk 7 bevált trükköt ahhoz, hogy nyáron is csúcsformában maradhass!
1. Ne halogasd!

Nincs több „majd holnap” és „a jövő héten végre elkezdem”: a mai nap a legjobb arra, hogy belevágjunk a fogyókúrába! Akinek jelentős súlyfeleslege van, az előtte feltétlenül keresse fel a háziorvosát.
Mindmegette-tipp: Kezdd azzal, hogy a vacsora mennyiségét a felére csökkented, és este sétálsz egy nagyot, vagy a munkából hazafelé menet a táv egy részét gyalog teszed meg.

A 4 leggyakoribb fogyókúrás kifogás, amivel elrontjuk a diétát >>>

2. Cserebere

Pakoljuk ki a hűtőt, a konyhaszekrényt, és nézzük át, majd rendszerezzük a tartalmukat. A fehér lisztet, a cukrot, a dugi nassolnivalókat, legyenek azok édesek vagy sósak, ajándékozzuk el. Írjunk egy listát, hogy milyen egészséges és alakkímélő termékekkel helyettesíthetnénk ezeket, aztán irány a bolt!

7 étel, amiből minél többet eszel, annál könnyebben fogysz >>> 

3. Keress új recepteket!

Nézzünk utána a tematikus szakácskönyvekben vagy az interneten, hogy miként készíthetünk fogyókúrás fogásokat. Íme, két trükk: 
Az ételek sűrítéséhez például rántás helyett használhatunk pürésített, főtt zöldségféléket vagy egy kevés kukoricakeményítőt. A tejszínes fogások pedig joghurttal vagy kaukázusi kefirrel is nagyon finomak! 

Diétázol? Itt a szénhidrátmentes sajtos szendvics! >>>

4. Okos választás

Bevásárolni mindig listával a kezünkben menjünk, és csak azt vegyük meg, ami az előre megtervezett menühöz szükséges! Ha tudjuk magunkról, hogy nem bírjuk ki a napot nassolás, rágcsálás nélkül, kerüljön a kosárba sárgarépa, angol zeller, mandula, puffasztottrizs-szelet és zsírszegény sajt, pl. mozzarella is. Ezekből könnyedén összeállíthatunk egy kalóriaszegény tízórait vagy uzsonnát.

Állandóan nassolnál? Segítünk leszokni >>> 

5. Érdemes felírni

Sokaknál beválik a fogyókúrás napló vezetése. Jegyezzük fel, mit és mennyit eszünk, és mit sportolunk. Ne hagyjuk ki az „ez csak egy vékony szelet sajt” és az „ebből az pici bonbonból veszek egy szemet” típusú falatokat sem! Ha tényleg mindent leírunk, egy idő után szépen leszokunk majd a nassolásról.

Óvatosan a salátákkal, nem mindegyik diétás! >>> 

6. Kellenek a bűnözőnapok

Ha örökre eltiltjuk magunkat a kedvenc kalóriadús ételeinktől, annak előbb-utóbb egy nagy lakoma és komoly lelkifurdalás lesz a következménye... Sokkal jobb, ha kijelölünk egy olyan napot, amikor minden héten ehetünk egy keveset valamelyik finomságból.

Reggelik diétázóknak >>> 

7. Gondolkodjunk zöldben!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a jó alak és a fogyás egyik titka az, hogy mindennap együnk friss gyümölcsöt és zöldséget, lehetőleg mindig másfajtát. Igyekezzünk zöldséges ételeket főzni, és a köretet is minél több zöldségfélévelkészíteni.


Mindmegette-tipp: Ha bolognait készítünk, tegyünk a raguba cukkinit és/vagy padlizsánt is, ezzel arányosan pedig csökkentsük a tészta mennyiségét. Minél több a zöldség a mártásban, annál kevesebb kell a tésztából: így 40-50 g is elég lesz ahhoz, hogy jóllakjunk!

Fogyj smoothie-val! 5 egyszerű recept, amit ki kell próbálnod! >>>

8. Mint egy király

A jó minőségű és tartalmas reggeli nemcsak energiával tölti fel a testünket, de a nassolási vágyat is elkerülhetjük általa.
Mindmegette-tipp: Reggelire főzzünk fel 30 g zabpelyhet egy kevés vízben vagy tejben. Joghurttal vagy túróval, friss gyümölccsel és pár szem natúr mandulával elkeverve igazi energiabomba!

Így küzdd le a nassolási vágyadat >>> 

9. Nem szégyen a futás

Mindegy, hogy mit, de az egészségünk megőrzéséhez és a karcsúság eléréséhez mindenképpen mozognunk kell! Séta, kocogás, bringázás, úszás, túrázás, aerobik, kick-box vagy tánc: válasszuk a hozzánk leginkább illőt, és sportoljunk hetente összesen legalább három órát!

Olvass tovább diétás cikkeket >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss