Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 tipp zöldségkörethez az édesburgonyától a paszternákig

Unalmas a párolt rizs és a főtt krumpli? Süss zöldségeket a marha, sertés, baromfi vagy hal mellé!

Szép színesek, fantasztikusan finomak és egészségesebb lesz tőlük a húsétel. Mártogatóssal kínálva önálló fogásként is megállják a helyüket.

A legegyszerűbb, ha a feldarabolt zöldségeket egy nagy nejlonzacskóban alaposan összerázod némi olívaolajjal és fűszerekkel. Ezután csak terítsd el őket egy tepsiben, és irány a forró sütő!

Cékla

Hámozva szeleteld fel vagy vágd cikkekre, és süsd meg a fenti módon. Még könnyebb, ha a lesikált gumókat megcsepegteted olívaolajjal, megszórod sóval, és tepsiben elrendezed vagy egyesével alufóliába csomagolod.

Céklás receptek >>> 

Édesburgonya

A céklához hasonlóan héjában is megsütheted. Gyorsan megpuhul. A nagyobb gumókat érdemes félbevágni, esetleg négyzetesen beirdalni, hogy jobban felvegyék az olajat és a fűszereket.

Receptek édesburgonyával >>>

Paszternák

Megsütheted önmagában, de akár cékla társaságában is. Tegyél melléjük a tepsibe egész fokhagymagerezdeket: pépesre sülnek a héjukban, és mennyei ízük mindkét zöldséghez passzol.

Sárgarépa

Ha nem kapsz bébirépát, akkor darabolj fel nagyobb sárgarépákat. Dobj melléjük fokhagymát és ízesítsd tetszés szerint kakukkfűvel, oregánóval, vagy karamellizáld mézzel, juharsziruppal.


Zeller

Ne csak leveshez használd, engedd, hogy a tepsiben is kibontakoztassa jellegzetes ízét! Vágd hasábokra vagy kockákra, szórd meg fűszersóval, terítsd szét sütőpapírral bélelt tepsiben, és permetezd meg olívaolajjal!


Vegyes zöldség

Sütés közben időről időre forgasd át a zöldségeket, hogy ne tapadjanak le. A mixszel együtt sütött citrom és fokhagyma mediterrán jelleget kölcsönöz a keveréknek.

Sült zöldséghez >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss