Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 termék, amit nem érdemes megvenni a boltban

Az élelmiszerbotoknak egyre bővül a választéka, ám jó néhány olyan termék is a polcokra kerül, amit nem érdemes megvenni, ugyanis sokkal jobban megéri otthon elkészíteni. Mutatjuk, miket ne tegyél a bevásárló kosaradba!

Salátaöntet

A boltok polcain található előre elkészített salátaöntetek nagyjából 100-200 kalóriásak és 12-20 összetevőt tartalmaznak, amik között mesterséges alapanyagok is vannak. Ha magunk készítjük az öntetet, elég hozzá 3-4 friss összetevő, amiről pontosan tudjuk, hogy micsoda és jóval olcsóbban is megússzuk.

Reszelt sajt, reszelt répa, stb.

Kényelmesnek tűnhet, de nagyon nem éri meg. Hiszen ezek a termékek így a többszörösébe kerülnek, mintha frissen vennéd meg őket és magadnak reszelnéd le. Ráadásul sokszor tartósítva is vannak valamilyen mesterséges anyaggal, hogy tovább eladhatóak legyenek.

Előre elkészített saláták

Gazdasági szempontból egyáltalán nem éri meg ezeket megvásárolni, sem a bezacskózott, sem a salátabáros verziót. Ráadásul sok boltban bevett gyakorlat, hogy a már nem igazán friss zöldségeket felvágják és salátaként értékesítik. A csomagolástól vagy az öntettől pedig nem látod, hogy fonnyadt zöldségeket veszel meg. Inkább dobj össze otthon egy friss, lkatató salátát!

Előre Csomagolt húsok

A celofánozott húsok minősége és frissessége megkérdőjelezhető, sokkal jobb, ha a hentes pultból vásárolsz. A csomagolt felvágottak sem igazán jók, mert rengeteg tartósítószert tartalmaznak. Itt is sokkal jobban teszed, ha a hentes pultban előtted szeletelik fel, amit szeretnél.

EGZOTIKUS TERMÉKEK

Csábító lehet például a mangó vagy a papaya, vagy azok a zöldségek és gyümölcsök, amiknek éppen nincsen szezonja. De ha belegondolunk, mennyit utaztak, hogy a polcokra kerülhessenek, rögtön rájövünk, hogy a minőségük és a frissességük nem biztos, hogy arányos az árukkal.

A pénztár mellett elhelyezett finomságok

Azok a termékek, csokik, cukorkák, italok, amik közvetlenül a pénztár előtt vannak elhelyezve, azért vannak ott, hogy felerősítsék az impulzusvásárlást. Tehát valójában nincs rájuk szükséged, így teljesen felesleges megvenned.

EXHUMÁLT KENYÉR VAN? - ARANYKÖPÉSEK A BOLTBÓL>>> 

A 12 LEGSZENNYEZETTEBB ÉTEL, AMIT A BOLTBAN TALÁLHATSZ>>> 

NE VEGYÉL BOLTIT! KÉSZÍTS MANDULAITALT EGYSZERŰEN, HÁZILAG>>> 

Ezek is érdekelhetnek