Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 receptkönyv, amellyel a befőzés gyerekjáték!

A nyári gyümölcsöket télen is fogyaszthatod, mert a befőzés ma már nem ördöngösség. Összegyűjtöttünk 6 szuper könyvet, amelyekkel a befőzés egy jó móka!
1.
Befőzés és egyéb konyhai praktikák

Hollósi Nikolett és Susannah Steel könyve kiváló segítség mindazoknak, akik szeretnék saját eltevésű finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek hozzá. A különféle eljárások pontos leírását követve, lépésről lépésre megtanulható a házi tartósítás csínja-bínja, legyen szó savanyúságokról, befőttekről, szörpökről és szirupokról, szárított zöldségekről és aszalt gyümölcsökről, pácolt húsokról vagy halakról. A szerzők a magyar konyhában szokatlan eljárásokat is bemutatnak.
3800 Ft, Kossuth Kiadó
Bővebb infó itt >>> 

2.
A befőzés művészete

A zamatos dzsemektől a zseléken és a pikáns savanyúságokon át a relishekig számtalan módja van a friss gyümölcsök és zöldségek tartósításának. Lisa Atwood, Rebecca Courchesne és Rick Field útmutatásai alapján bárki a befőzés mestere lehet! A szerzők több mint 130 receptet gyűjtöttek csokorba, és lépésről lépésre mutatják be az eljárások technikáit. Nem mellékesen az eltett finomságok hasznosítására vonatkozó tippekkel és kreatív ötletekkel is szolgálnak.
7990 Ft, GABO Kiadó

Bővebb infó itt>>> 

3. Befőzés

A befőzés nem boszorkányság vagy ráérős nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és hasznos konyhai elfoglaltság, állítja Eisenstock Ildikó. Ma már a kamratöltögetés nem gyümölcs­ és zöldséghegyekkel való birkózást jelent, hanem kreatív alkotómunka. A hangsúly a technikán, a különleges összetevőkön és az érdekes fűszerezésen, nem pedig a mennyiségen van. A befőzési naptárt is tartalmazó könyv kisebb adagok eltevésére buzdít, garantálva, hogy a siker nem marad el.
3995 Ft, Cser Kiadó

Bővebb infó itt >>> 

4.
Befőzés – Lekvárok, savanyúságok, mártások, italok

A könyvben szereplő 100 recept mindegyike bizonyított Frank Júliánál, aki egy részüket a saját nagymamájától örökölte, az újfajta moderneket pedig kivétel nélkül kipróbálta. A népszerű szakácskönyvíró a kiskerttulajdonosokra való tekintettel arra törekedett, hogy elsősorban a ház körül megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját ismertesse. A kiadvány ahhoz is segítséget ad, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk.
1600 Ft, Corvina Kiadó

Bővebb infó >>> 

5.
Modern befőzés

Gabula Adrás és Halmos Monika 15 finomságot ajánl a népszerű Receptek a nagyitól sorozat darabjaként megjelent füzetben. A jól követhető leírásokat fázisfotók illusztrálják, hogy segítségükkel a legbátortalanabb befőzőtanonc is mesteri módon készíthesse el mindazokat a kedvelt befőtteket és lekvárokat, amelyek régen a kamrapolcon sorakoztak. A kiadványban olyan ínyencségek is szerepelnek, mint a birsdzsem dióval, a sütőtök üvegben vagy a somlekvár.
300 Ft, Szalay Könyvkereskedés

Bővebb infó >>> 

6. Télire finomat

Nyáron és kora ősszel, amikor a piacon roskadoznak a standok a pénztárcabarát áron kínált sok-
sok zöldségtől, gyümölcstől, érdemes bespájzolni, akár a fagyasztóba, akár a dunsztolóba kerüljenek is a kerti javak. Koronczai Magdolna 250 receptet tartalmazó e­könyve különféle befőttek, lekvárok, gyümölcsízek, dzsemek, szörpök, gyümölcsborok, likőrök, ecetek, savanyúságok, főzelékkonzervek, zöldségkrémek és ételízesítők készítési módjával, valamint a befőzés és tartósítás aranyszabályaival ismerteti meg az Olvasót.
690 Ft, Kossuth Kiadó

Bővebb infó >>> 

Olvass tovább a befőzésről itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss