Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A fahéjtól a vaníliáig: így gyógyít a 6 legfinomabb karácsonyi fűszer!

A karácsonykor gyakran használt fűszerek, amellett, hogy finomak, a szervezet számára is hasznosak!
Fahéj

Javítja az emésztést, antioxidáns hatású, segít csökkenteni a vércukor és a káros koleszterin szintjét. A fahéjtartalmú krémek, masszázsolajok a narancsbőr ellen is bevethetők.

Fahéjas receptek >>> 
Vanília

Étvágyjavító hatású, ráadásul az emésztést és a kedélyállapotot is javítja. Hasznos tipp a (túl) édesszájúaknak: a vaníliaillatú gyertya enyhítheti a desszert iránti vágyat!


Csillagánizs

Görcsoldó, gyomorerősítő és szélhajtó hatása van, serkenti az emésztést, enyhíti a reumatikus fájdalmakat. Egy kis érdekesség: a sütemények mellett a vad- és szárnyashúsokhoz is használható!


Gyömbér

Gyulladáscsökkentő hatású, ezért a belőle készült tea igen hasznos megfázás, hörghurut esetén. Segít emésztési zavarok esetén, sőt, a hányinger csillapítására is alkalmas.

Gyömbéres receptek >>> 
Szegfűszeg

Igen jelentős az illóolaj-tartalma, a benne lévő eugenol pedig antibakteriális hatású. Enyhíti például a rovarcsípés okozta viszketést, sőt, fogfájás ellen is bevethető.


Kardamom

A szó jelentése: a szív fűszere. A szívizmok, a gyomor és a fogak barátja, a fejfájás, a felfúvódás enyhítője. Egyben kiváló köhögéscsillapító is!


 Még több karácsonyi recept, dekortipp és ajándékötletet találsz itt! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss