Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 hely, ahol soha ne tartsd a mobiltelefonod

A mobiltelefonok egyre többet tudnak, és így egyre fontosabb részét képezik a mindennapjainknak. Azonban nagyon nem mindegy, hogy hol tartjuk őket, sem az egészségünk, sem a készülékek biztonsága szempontjából.
Egészségi okok:

Az okostelefonok nagyon hasznos kis kütyük, de akár tetszik, akár nem, vannak káros hatásaik az egészségünkre nézve.

Szűk zsebek
Ez nem csak azért rossz ötlet, mert könnyen kieshet, hanem azért is, mert amikor a mobiltelefonok be vannak kapcsolva, vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakoznak. A zsebünkben lapuló készüléken keresztül pedig minket is akár hétszer nagyobb sugárzás érhet, mintha a táskánkban, vagy egy tokban tartank a telefont.

Sportmelltartó
Edzés vagy futás közben jó ötletnek tűnhet oda csúsztatni a mobilt, de ez egyáltalán nem ajánlatos. Ha a készülék hosszú ideig hozzáért a bőrünkhöz, ráadásul közben izzadunk is, a találkozás könnyen bőrirritációt okozhat. Sőt, bár nem bizonyított, de egyes kutatók szerint a telefon sugárzása a mellrák kialakulásához is hozzájárulhat.

 

Ágy
Kézenfekvő dolog a telefont magunk mellé tenni az ágyba, hiszen így könnyen megnézhetjük az időt, ha szeretnénk, és jól elérjük majd, amikor csörög az ébresztő. Azonban ezzel a szokással több probléma is van.

Először is nem jó, ha a telefon sugárzása egész éjjel éri a fejünket.

Másodszor a legtöbb okostelefont általában éjjel töltjük fel. A meghibásodott töltő pedig akár tüzet is okozhat, közvetlenül mellettünk.

A harmadik ok pedig, hogy ha nem tudunk aludni, és ott van mellettünk a telefonunk, sokkal nagyobb eséllyel kezdjük el nyomkodni, és így az álom végleg kimegy a szemünkből, ráadásul a LED fény a melatonin termelést is megzavarja, ami a nyugodt alváshoz segítene hozzá.

Biztonsági okok:

Vannak olyan szokások/helyek is, amelyek a telefon épségét veszélyeztetik. Nem árt odafigyelni, mert sokszor egy-egy alkatrészcsere ára is nagyon magasra rúghat.

Töltő
A legtöbben csak rádugjuk a telefont a töltőre és akár fél napig is ott hagyjuk, vagy minden alkalommal töltőre tesszük, amikor csak alkalom adódik rá, otthon, az autóban, az irodában… Szakértők szerint azonban, ha a telefon már teljesen feltöltődött, a töltés által generált hő komolyan károsítja az akkumulátort.

Kesztyűtartó
Ha akad olyon ritka alkalom, amikor nem akarjuk magunkkal vinni a telefonunkat, egyszerűnek tűnik csak becsúsztatni az autó kesztyűtartójába. Ezt ne tegyük, mert a szélsőséges, azaz a nagyon meleg vagy nagyon hideg időjárás károsíthatja a készüléket. Ha pedig esetleg egy kicsit meg van repedve a kijelző, a zárt helyen összegyűlő hőtől tovább is repedhet.

Strand
Ha magunkkal visszük a mobilt a strandra, például, hogy fotózni tudjunk, vagy elérhetőek legyünk, semmiképp ne hagyjuk a napon: rakjuk a táskába, vagy takarjuk le valamivel, mert nem csak, hogy könnyen ellophatják, de károsodhat is a hősugárzástól.

ÍGY TISZTÍTSD MEG A TELEFONODAT A RÁTAPADT KÓROKOZÓKTÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss