Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 gyönyörű dekortipp a hangulatos karácsonyi terítékért

Az ünnepi asztal fontos része a karácsonyi dekorációnak. Hoztunk néhány egyszerű tippet, amikkel a legtöbbet hozhatod ki belőle.

1. Válassz színtémát!

A meghatározott színösszeállítás különlegessé és ízlésessé teszi az asztalt. Például a klasszikus vörös, zöld vagy arany mindig hagyományos és egyben ünnepi megjelenést biztosít, a fagyos ezüst és fehér a téliességet emeli ki,  az arany és réz pedig csillogást biztosít a terítéknek. Válasz olyan hangulatot, ami a legjobban passzol az otthonodhoz és hozzád.

2. Légy előrelátó!

Az ünnepi terítés élvezetes, kreatív folyamat, kivéve akkor, ha az utolsó pillanatra hagyod, mert akkor csak egy merő stressz az egész. Érdemes tehát nem a vendégek érkezése előtt csinálni, hanem akkor, amikor van időd rá, ez lehet, akár előző nap is. Ha több idő áll rendelkezésre, akkor az esetleges vészhelyzeteket is könnyebb elhárítani, például, ha plusz széket kell szerezni valahonnan.

3. A kevesebb több!

Egyáltalán nem fontos, hogy minden egyes kellék, edény és pohár nagyon díszes vagy karácsonyi mintás legyen. Sőt az már túl sok lenne. Sokkal jobb, ha egyszerű, egyszínű porcelán, vagy átlátszó üveg étkészlettel terítesz és feldobod néhány karácsonyi kiegészítővel, például abrosszal és szalvétával.

4. Legyen középpont!

Figyelj arra, hogy legyen az asztalnak egy fő dísze, méghozzá lehetőleg középen. Ez lehet például az adventi koszorú, vagy valami más karácsonyi fenyődísz vagy gyertya. De lehet akár élő virágkompozíció vagy üvegdísz is.  A biztonságra azonban ügyelj, ne legyen tűzveszélyes vagy könnyen felborítható.

 

5. Ne csak az asztalra fókuszálj!

Nem csak az asztalt, hanem a székeket is díszítheted, például színben harmonizáló huzattal, masnikkal vagy csengettyűkkel. Az is jó megoldás lehet, ha a névkártyákat nem az asztalra rakod, hanem a szék támlájára rögzíted.

6. FIGYELJ A VENDÉGEKRE!

Mi sem tehetne látványosabbá egy ünnepi terítéket, mint egy kis személyes kedveskedés. Erre jók az ültető kártyák, még akkor is, ha kevesen vagytok. Készítheted kisalakú karácsonyi üdvözlőlapból vagy kartonpapírból is. Az is igazán szívhez szóló és látványos, ha egy kis ajándékot is teszel a terítékek mellé, például egy-egy karácsonyi kekszet vagy színben harmonizáló szaloncukrot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss