Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 finomság, amit mindenkinek ennie vagy innia kéne nyáron

default user icon
MME
Nyáron rengeteg a szezonális gyümölcs és zöldség, mint például a görögdinnye, a meggy, az őszibarack, a kukorica, és még sorolhatnánk. Nem véletlen, hogy ilyenkor a piacok is roskadásig vannak a friss árutól. De melyek a legegészségesebb nyári finomságok? Mutatjuk!

Ezeket érdemes enni:

Dinnyék, minden mennyiségben

Mindegy, hogy sárgadinnye vagy görögdinnye, a lényeg, hogy dinnye legyen! Ezek a gyümölcsök ugyanis jó hatással vannak az emésztésre, ezáltal elősegítik a fogyást, továbbá csökkenthetik a rákos megbetegedések, a magas vérnyomás, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Salátákba, desszertekbe és smoothie-kba is simán felhasználhatod a dinnyéket, de önmagukban is isteni finomak.

Zöld levelek, fűszernövények

Friss bazsalikom, rukkola, menta, koriander, kapor - ezek mind-mind mehetnek bele a salátába valamilyen joghurtos öntet kíséretében. Egyszerű és könnyű nyári finomságokat lehet velük készíteni, ráadásul nagyon egészségesek.

Eper és áfonya

Ezek az édes, lédús bogyós gyümölcsök flavonoidokkal vannak tele, amik nemcsak megszépítik a bőrt, de a kognitív hanyatlás lassítását is segíthetik. Mennyei desszerteket készíthetünk belőlük! (Áfonyás desszerteket ITT, epres desszerteket pedig ITT találsz!)

Ezeket érdemes inni:

Görögdinnyelé

Nihaika Ahluwalia, táplálkozási szakértő napi egy pohár hideg görögdinnyelevet javasol, ugyanis nemcsak extra egészséges, de bőrfiatalító hatása van, valamint segíthet eltüntetni a pattanásokat is. 

Mentás-citromos víz

Nemcsak szuperül lehűt és felfrissít a hőségben, de egy pohár mentás-citromos víz tisztítja a májat és serkenti az anyagcserét is. Ne hagyd ki belőle a jégkockákat!

Zöld tea

Tanulmányok kimutatták, hogy a zöld tea segíthet a rák és a szívbetegségek leküzdésében, csökkenti a koleszterint és felgyorsítja az anyagcserét. Nyáron lehűtve, jégkockával az igazi!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss