Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, amitől garantáltan jobb kedved lesz!

default user icon
MME
Nem a csoki az egyetlen étel, amitől nyugodtabbnak és boldogabbnak érezheted magad!

Olajos magvak

Ha kiegyensúlyozott szeretnél maradni, eszegess meg naponta egy kis maroknyi, tehát kb. 20 g olajos magvat. A dióban, mogyoróban, mandulában található B-vitamin csodás hatással van az idegrendszerre!
 
Banán

A benne található triptofán nevű aminosavat egy enzim boldogsághormonná, azaz szerotoninná tudja átalakítani az agyban. Emellett a gyümölcs sok rostot, vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek mind-mind javítják a hangulatot, és növelik az energiaszintet!
 
Joghurt

Laktat, jótékonyan hat az emésztésre, ráadásul jobb kedvre is derít! Kell ennél több? Nagyszerű kalcium- és B-vitamin-forrás, valamint szintén tartalmazza a triptofán nevű aminosavat. A legjobb, ha natúr joghurtot fogyasztasz, az ízesített-cukrozott változatok nem az igaziak...


 
Zabpehely

A benne lévő B-vitaminnak köszönhetően javítja az agy teljesítőképességét. Jót tesz az idegeknek is, így a stressz elűzésére szintén alkalmas. Napi 40 g elfogyasztásával máris sokat tehetsz az egészségéért. Figyelem: a zabpehely nem egyenlő a cukrozott reggelizőpelyhekkel – keresd a natúr változatot!
 
Aszalt gyümölcsök

Rengeteg rostanyagot, valamint lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszan tartó jóllakottságérzetet és energikusságot biztosítanak, ráadásul az emésztésre is csodás hatással vannak!
 
Citrusfélék

A bennük lévő C-vitamin igazi védőbástya az immunrendszer számára, így segítenek megelőzni a betegségeket és a rossz hangulatot. A citrusfélék mellett jelentős C-vitamin található még a fekete ribiszkében, az eperben, a csiliben, a brokkoliban, a zöld leveles zöldségekben és a paprikában is!
 
+ 1 tipp
A legjobb recept
Gyümölcsös müzli joghurttal
Fogyaszd ezt reggel, és biztosan jól indul majd a nap!
Főzz fel egy kevés tejben 30 g zabpelyhet, majd édesítsd pár csepp mézzel, keverd össze 10 g vagdalt mandulával, 1 evőkanál aszalt áfonyával, és 1 pohár joghurttal. Most, hogy szezonja van, vágj bele pár szem epret is!

Ezek is érdekelhetnek

Friss