Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, amit soha ne egyél éhgyomorra!

A reggeli kiemelten fontos étkezés, ám vannak dolgok, amiket nem érdemes éhgyomorra fogyasztanunk, mert csak ártunk magunknak. A következő ételek könnyen puffadást, savasságot vagy irritációt okozhatnak az üres gyomorba kerülve.

Paradicsom

A paradicsom tele van vitaminokkal és tápanyagokkal, tehát kifejezetten jótékony hatású. Éhgyomorra viszont kerülni kell, mert a benne található nagy mennyiségű csersav erősen savasít, és ez gyomorproblémákhoz vezethet. Persze más a helyzet, ha nem magában és mértékkel fogyasztjuk reggelire.

Szénsavas italok

A cukrozott szénsavas italok egyébként sem egészségesek, éhgyomorra pedig pláne nem. Ilyenkor szénsavas vizet sem ajánlott fogyasztani, mert irritálja a nyelőcsövet és a gyomrot, emellett pedig savasít is.

KIDERÜLT: A PIZZA EGÉSZSÉGESEBB REGGELI LEHET, MINT EGY TÁL GABONAPEHELY >>>

 

Péksütemény

A croissant és a többi édes péksütemény népszerű reggelinek számít, pedig a sok élesztő könnyen irritálhatja a gyomrot, ráadásul a magas cukortartalom hírtelen nagyon megemeli a vércukorszintet, ami az egész szervezetünkre nézve káros. Ezért kerülendő a többi édesség is éhgyomorra.

 

Fűszeres ételek

A fűszeres ételek könnyen irritálhatják a gyomrot és puffadást, valamint emésztési zavarokat is okozhatnak, ez a kockázat még magasabb, ha éhgyomorra fogyasztjuk őket. Tehát tiltólistás például a fokhagyma, a chili és a gyömbér is.

A 7 LEGJOBB REGGELI, HA ELMÚLTÁL 40 >>>

 

Joghurt

A joghurt tele van tejsavbaktériumokkal, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Azonban, ha az üres gyomorba jutnak, az csak túl sok gyomorsavhoz vezet. Tehát semmiképpen se fogyasszuk önmagában reggelire, sőt még jobb, ha inkább az első étkezés után néhány órával eszünk belőle, mondjuk tízóraira.

 

Körte

A körte szintén nagyon egészséges, rengeteg rostot tartalmaz. Ám, ha ezek az üres gyomorba kerülnek, könnyen irritálhatják a nyálkahártyát és gyomorfájást okozhatnak. Ezért reggelire ne magában fogyasszuk, hanem inkább valamilyen gabonafélével.

 4 TIPP, HOGY MINDIG AZT REGGELIZD, AMI A LEGJOBB! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss