Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, ami enyhíti a másnaposságot

default user icon
MME
Zúg a fejed, hányingered van, és úgy érzed, ki sem tudsz kelni az ágyból? Akkor itt az ideje, hogy egyél néhány falatot ezekből a macskajaj-űző finomságokból!

1. Banán

A banán tele van káliummal, fontos ásványi anyagokkal és B6-vitaminnal is. Egy friss tanulmány  pedig bebizonyította, hogy ez utóbbi akár 50%-kal is képes csökkenteni a másnaposság tüneteit. Szóval jöhet a banánturmix!?

2. Tojás

A tojás ciszteinekben gazdag, vagyis olyan aminosavakban, amik segítik lebontani az alkoholt. Ha reggelire megeszel egy két tojásból készült rántottát, rögtön sokkal jobban fogod magad érezni!

3. Spárga

Egy tanulmány szerint a spárgában található aminosavak és ásványi anyagok enyhítik a macskajaj tüneteit és megvédik a májsejteket a toxinoktól. Szóval itt az ideje, hogy kipróbálj egy új köretet, és kivételesen spárgára cseréld a sült krumplit!

4. Gyömbér

Csak reszelj egy kevés gyömbért egy pohár forró vízbe, fedd le 5 percig, utána pedig már kortyolhatod is a csodaszert, ami segít helyretenni a gyomrodat.

5. Méz

A méz főként fruktózokból áll, és egy kutatás kimutatta, hogy a gyümölcscukor arra ösztönzi a szervezetet, hogy szabaduljon meg az alkoholtól.

6. Spenót

A spenótban rengeteg a folsav, a kén és a C-vitamin, ezek pedig mind segítenek abban, hogy enyhítsék a másnaposság tüneteit. Mindegy, hogy főzelék vagy smoothie formájában fogyasztod, a lényeg, hogy friss spenótlevelekből készítsd el!  

Ezek is érdekelhetnek

Friss