Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 diétás tipp, amitől nem csak karcsúbb, egészségesebb is leszel

Szeretnél egy diétát, amely nemcsak fogyni segít, hanem egészséges is leszel tőle? Kövesd tanácsainkat, és jelenősen csökkented a szívbetegség és az agyvérzés kockázatát!
1. Csökkentsd étrendedben a telített zsírsavakat és a tranzsírokat tartalmazó ételeket, 

ezzel ugyanis csökkentheted a koleszterinszintedet. A telített zsírsavak megtalálhatók a vajban, a faggyúban, a zsírban, illetve a kókuszzsírban. Csak kis mennyiségben ajánlott fogyasztani őket, mert emelik a vér koleszterinszintjét, így növelik a szívbetegség, valamint az agyvérzés kockázatát.
Transzzsír főként a süteményekben, kekszekben és csipszekben található, ezért ezeket is kerüld!
Ugyanakkor az egyszerűen telítetlen zsírsavak (olíva-, mogyoró-, vagy repceolaj) kedvezően hatnak a szervezetre, ezért főzés során inkább ezeket használd!

VÁSÁROLJ OKOSAN! MIT VEGYÉL ÉS MIT NE, HA FOGYÓKÚRÁZOL >>> 
2. Egyél naponta háromszor háromféle zöldséget vagy gyümölcsöt! 

Ezek ugyanis rengeteg rostot tartalmaznak, így egyrészt hamar eltelítenek, vagyis kevésbé fogod kívánni az egészségtelen zsíros ételeket, ráadásul segítik az emésztést is.
Amikor többnyire csak melegházi zöldségek kaphatóak, az sem rossz, ha fagyasztott vagy konzerv gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztasz, persze csak akkor, ha hozzáadott cukor nélkül készültek.

REGGELIZZ, MINT A KIRÁLYOK! EGYSZERŰ FOGYÓKÚRA 2 NAPOS MINTAÉTRENDDEL >>> 
3. Fogyassz több halat, ugyanis rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz! 

Ez olyan többszörösen telítetlen zsírsav, amely elengedhetetlenül szükséges a test életfunkcióihoz, szabályozzák a vér koleszterinszintjét (a jó és rossz koleszterin arányát), csökkentik a szívbetegség kockázatát, valamint gyulladáscsökkentő hatásúak. Főként az olajos tengeri halak tartalmazzák nagy mennyiségben.

A 8 ÓRÁS DIÉTA - BÁRMIT EHETSZ, A LÉNYEG AZ IDŐZÍTÉS >>> 
4. Egyél sok fejérjét, 

de a sovány fajtát válaszd, mint például a csirke vagy a pulyka, de szedd le róluk a bőrt is. Iktass be az étrendedbe egyéb fehérjeforrásokat is, mint például a csonthéjasok és a hüvelyesek. Bátran ehetsz tejterméket is, de ebből is az alacsony zsírtartalmút vásárold!

BIZTOS FOGYÁS, EGÉSZSÉGESEN: ÍGY MŰKÖDIK A GI-DIÉTA >>> 
5. Természetesen a testedzést nem hagyhatod ki!

Napi 30 perc lenne az ideális egészséged megőrzése szempontjából. Azt azonban ne feledd, ha túlsúlyos vagy, mielőtt bármilyen új edzéstervbe vagy diétába belefognál, mindig kérd ki az orvosod véleményét!

KÉPTELEN VAGY LEFOGYNI? LEHET, HOGY NEM JÓ DIÉTÁVAL PRÓBÁLKOZOL! >>> 
6. Válassz teljes kiőrlésú lisztből készült élelmiszereket,

ilyen kenyeret és tésztát vásárolj! Ezekben ugynis jóval több a rost, így nem növelik a vércukorszintet, így sokáig jóllakottnak érzed magad tőlük. A fehér lisztből készült élelmiszerekből hiányzik a búza tápértékének jelentős hányada, és így csak felesleges kalóriát tartalmaznak és növelik a vércukorszintet, így a diabétesz kialakulásának kockázatát is.

Ez a lépés könnyen megvalósíható, ha például zabpelyhet fogyasztasz reggelire, köretként barna rizst vagy durumtésztát választasz, illetve ha édességre fáj a fogad, a sütemények tésztáját is teljes kiőrlésű lisztből készíted.

9 GYAKORI HIBA, AMI TÖNKRETESZI A DIÉTÁT >>> 
7. Igyekezz kevesebb sót fogyasztani! 

Ezt főleg azzal érheted el, ha kevesebb készételt vagy konzerv élelmiszert vásárolsz. A túlzott sófogyasztás ugyanis növeli a vérnyonást, ezzel pedig a szívbetegségek, és az agyvérzés kialalkulásának kockázatát.

Fogyókúrás tippek, mintaétrendek és menüajánló a Diéta rovatunkban! >>>
Egészség és diéta témakörében számos cikket olvashatsz Somogyi-Kovács Anita szakértő házigazdánktól itt >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss