Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 diétás desszert, ha nem akarsz lemondani az édességről

default user icon
MME
Bár a karcsúsodni vágyók szemében az édességevés „halálos bűnnek” tűnhet, közel sem tilosak a fogyókúrában a desszertek! Csak épp nem mindegy, hogy mit és milyen mennyiségben fogyaszt az ember... Íme néhány édes ötlet!

Csokoládéval, kakaóval

A magas kakaótartalmú étcsokoládéban antioxidánsok és rostok is találhatók. Helyes mennyiségben alkalmazva remek alapja lehet a diétába beilleszthető édességeknek is.

Csokis-almás zabkása

Hozzávalók (4 személyre): 50 g apró szemű zabpehely, 200 ml 0,1%-os tej, 1 db nagy alma, 50 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé, folyékony édesítőszer, őrölt fahéj

Elkészítése: A zabpelyhet főzd fel a tejjel, majd hagyd egy kicsit megduzzadni. Ezután keverd össze a lereszelt almával és az apróra darabolt étcsokival, ízlés szerint adj hozzá folyékony édesítőt, és fűszerezd fahéjjal.

ESTE CSAK ÖSSZERAKOD, ÉS REGGELRE KÉSZ: EGYÉJSZAKÁS ZABKÁSA 5 ISTENI VÁLTOZATBAN >>> 

Hamis bögrés brownie

Hozzávalók (1 személyre): 1 db banán, késhegynyi sütőpor, 1 ek zabpehelyliszt, 1 ek cukrozatlan kakaópor, őrölt fahéj, mézeskalács-fűszerkeverék, vaníliaaroma, folyékony édesítő

Elkészítése: A banánt villával pépesítsd, majd ad hozzá a sütőporral elkevert zabpehelylisztet és a kakaóport. Kóstold meg, és ízlés szerint édesítsd, fűszerezd. Kanalazd bögrébe, és tedd be a mikróba kb. 3 percre. Innen kivéve fogyasztás előtt hagyd állni egy kicsit.

Csokis gyümölcsfalatok

Hozzávalók (10-12 adaghoz): 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 púpozott ek zabkorpa, 1 db alma, 1 db körte (vagy ízlés szerinti gyümölcs, kivéve banán)

Elkészítése: A csokoládét egy kevés vízzel forró vízfürdő felett olvaszd meg, majd alaposan keverd össze a zabkorpával. A gyümölcsöket vágd fel 10-12 darabra, mártsd ezeket a csokis zabkorpába, és hagyd megdermedni rajtuk a bevonatot.

Túróval

Nagyszerű fehérje- és kalciumforrás! Fogyókúrázóként a zsírszegény változatból rengeteg finomságot tudsz elkészíteni, legyen szó akár a zöldfűszeres szendvicskrémről, akár az alábbi édességekről!

Citromos túrógolyó

Hozzávalók (4 darabhoz): 100 g zsírszegény túró, 1 ek zabkorpa, 1-2 csipet reszelt citromhéj, folyékony édesítőszer

Elkészítése: A túrót dolgozd össze a zabkorpával és a citromhéjjal, majd ízlés szerint édesítsd. Ha szeretet, 1-1 db meggyet is tehetsz a masszából formázott golyók közepébe.

Erdei gyümölcsös túrókrém

Hozzávalók (1 adaghoz): 100 g zsírszegény túró, 1 ek natúr joghurt, folyékony édesítőszer, 1-2 marék fagyasztott bogyósgyümölcs-mix, 4 db cukormentes háztartási keksz

Elkészítése: A túrót keverd simára a joghurttal és ízlés szerinti mennyiségű édesítővel. A gyümölcsöket szórd teflonserpenyőbe, és kis lángon párold addig, míg össze nem esnek, és kissé pépes állagú gyümölcsmártást nem kapsz. Ízlés szerint édesítsd. A kekszeket törd durvára, majd rétegezd desszertespohárba a túrókrémmel és a gyümölcspéppel együtt.

Túrós sütemény

Hozzávalók (6-8 szelethez): 2 db tojás, 2 ek zabliszt, 500 g sovány túró, 100-200 ml zsírszegény tej, folyékony édesítőszer

Elkészítése: A tojásokat verd fel, majd forgasd össze a zabliszttel, a simára kevert túróval, annyi tejjel, amilyen állagúra szeretnéd a süteményt, és ízlés szerint édesítővel. Öntsd szilikon piteformába, és süsd kb. 45 percig 180 fokon.

MÉG TÖBB EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDDAL KAPCSOLATOS TIPPET ÉS FOGYÓKÚRÁS TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍME J. LO, EMMA WATSON ÉS RIHANNA KEDVENC FOGYÓKÚRÁS FOGÁSAI >>> 

FOGYNI SZERETNÉL? ÍME 5 SZUPERHATÉKONY KARCSÚSÍTÓ TEA >>> 

FOGYÓKÚRÁS TÚRÓGOMBÓC ÉS KALÓRIACSÖKKENTETT MUFFIN - 7 KLASSZIKUS DIÉTÁS VÁLTOZATBAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss