Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

6 bizarr ételfóbia, amiről nem is tudtad, hogy létezik

El tudod képzelni, hogy valaki pont ugyanúgy fél egy maréknyi epertől vagy a fokhagymától, mint ahogy te a pókoktól, a kígyóktól vagy a magasságtól? Pedig a fruchtophobia és az alliumphobia nagyon is valós félelmek!
Xocolatphobia

Elég furán hangzik, de vannak olyanok, akik gyűlölik a csokit, sőt, egyenesen félnek tőle! A xocolatphobiában szenvedők ugyanis rettegnek a kakaótól. Bár a legtöbb ember számára inkább a csoki nélküli világ lenne ijesztő, a kakaófóbiások valószínűleg erről álmodoznak.

Alliumphobia

Akik ettől a fóbiától szenvednek, úgy kerülik a fokhagymát, mint a pestist. De nem csak a fokhagyma, hanem a hagyma vagy a metélőhagyma érintése, vagy illata is okozhat náluk súlyos pánikrohamot.

MYCOPHOBIA

Ha a lakótársad gombás pizzát rendel, már rohansz is ki a szobából? Sőt, a penész látványát sem bírod elviselni? Akkor lehet, hogy azon kevesek közé tartozol, akik mycophobiában szenvednek, vagyis rettegnek a gombáktól .

Fruchtophobia

A fruchtophobiások rettegnek attól, hogy bármilyen formában érintkezzenek a gyümölcsökkel, és kizárólag mesterségesen ízesített gyümölcsleveket fogyasztanak. Még azt sem bírják elviselni, ha a környezetükben valaki más falatozik egy maréknyi epret vagy egy szelet görögdinnyét.

 

Methyphobia

A "methy" görögül az alkoholt jelenti, vagyis akik ebben a fóbiában szenvednek, rettegnek az alkoholfogyasztástól. Velük valószínűleg sosem lesz lehetőséged koccintani egy pohár pezsgővel!

Lachanophobia

Nem csak gyerekként utáltad a zöldségeket, de felnőttként sem tudod őket megenni? Sőt, már attól kiráz a hideg, ha csak meglátsz egy paradicsomot vagy egy uborkát? Akkor lehet, hogy lachanophobiában szenvedsz, vagyis félsz a zöldségektől!

 

ERRŐL A FÓBIÁRÓL MÉG BIZTOS NEM HALLOTTÁL: EZ A LÁNY A SAJTOKTÓL RETTEG>>> 

NÉHA MÉG EL IS ÁJUL! ÍME A NŐ, AKI BETEGESEN RETTEG A TORTÁKTÓL>>> 

BIZARR ÉTKEZÉSI SZOKÁSA VOLT MARILYN MONROE-NAK>>> 

DURVA! EZT TÉNYLEG MEGESZIK? EZEK A FÖLD LEGBIZARRABB ÉTELEI II.>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin