Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

6 bevált tipp, hogy tökéletes legyen a leves

Ha megfogadod a tanácsainkat, kihozhatod az alapanyagokból a legjobbat, és elégedetten dőlhetsz hátra a lakmározás után.

 1. Mindent bele!

Sokan nem szeretik a levesben a főtt paprikát, paradicsomot, hagymát. Azokat a hozzávalókat, amelyeket nem szívesen fogyasztasz el, de szükség van az intenzív ízükre, tedd szűrőbe vagy vászonzsákocskába, és így ereszd a levesbe. Az étel elkészültével egyben kiemelheted őket.

2. Helyesen sózni

Ha rögtön a főzés elején egy kevés sót adsz a hozzávalókhoz, az segít kihozni az ízüket. Túlsózni azonban nem szabad az ételt, azzal pont az ellenkező hatást éred el! Literenként kb. 1 dkg sóval számolj.

3. A fűszert a maga idejében

Míg a szárított zöldfűszereket a főzés elején, addig a frisseket általában a főzés végén érdemes az ételhez adni. A friss levelekből kb. 1 maréknyi biztosítja azt az aromát, amit a szárítottakból 1 ek. A babérlevelet természetesen már a főzés kezdetén a levesbe teheted.

4. Először a kemények

Ahhoz, hogy minden megpuhuljon, de ne főjön szét, nem egyszerre kell a fazékba tenni a hozzávalókat, hanem mindent a maga főzési ideje szerint. A tésztát nem érdemes belefőzni a levesbe, mert kocsonyás lesz tőle, és másnapra magába szívja a levét.

5. Ne túl nagy lángon!

A leveseket mindig gyöngyözve főzd, sose hagyd nagy lángon lobogni.

6. Újramelegíteni szabad

A levesek másnap sokszor még finomabbak, mint frissen. Ez azért van így, mert a bennük lévő keményítő egy része cukorrá alakul. Fontos, hogy a maradék mindig bekerüljön a hűtőszekrénybe!

9 TARTALMAS HÚSGOMBÓCLEVES, AMIVEL AZ EGÉSZ CSALÁD JÓLLAKIK>>> 

9 OLCSÓ ÉS VILLÁMGYORS LEVES, AMIBŐL MINDENKI KÉTSZER SZED>>> 

5 TARTALMAS FRANKFURTI LEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin