Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 6+1 legjobb agyserkentő étel

Nem csak vizsgaidőszakban és érettségi lázban jó azt tudni, hogy milyen ételektől pörög bizonyítottan jobban az agyunk - bár, ilyenkor, lássuk be, hatványozottan praktikus. Íme a 6 legütősebb étel, és egy bónuszfogás!

A dió

A dió különösen E-vitamin-tartalma révén fontos, de B-vitaminban is gazdag, ami segíti az összpontosítást, serkenti a tanulási, és javítja az emlékezőképességet.

A ZAb

Az egyik legfontosabb élelmiszer, amit régóta agyserkentő és idegrendszer erősítő gabonának tartanak. B-vitaminokban, magnéziumban és kolinban gazdag, de bőven tartalmaz esszenciális aminosavakat is. Ilyen például a tirozin, amit a test és a szellem vitaminjának neveznek a hozzáértők.

A hal

A hal gazdag Omega-3 zsírsavban, amely elengedhetetlen az optimális agyműködésez. Gátolja az agyban a gyulladás kialakulását, és pozitívan hat a sejtregenerációra.

Az alma

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megelőzni  az olyan idegrendszeri megbetegedéseket, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A tönkölybúza

A tönköly magjában lévő zsír erősíti az idegek mielinburkát, és stabilizálja az idegrendszert.

 

A szója

A szójabab gazdag lecitinben, sok aminosavat tartalmaz, amelyre a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) felépítéséhez van szükség.

Ezek is érdekelhetnek

Friss