Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatvanas nő vagyok, hogy kezdjek diétázni? A dietetikus válaszol!

59 éves nő vagyok. Magas a vérnyomásom, fájnak az ízületeim, nincs kedvem tornázni. Hogyan kezdjek el diétázni? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

59 éves nő vagyok, 10 éve özvegy. Nincs kedvem emberek közé menni, az evéssel vigasztalom magam. 10 éve leadtam 30 kilót, ebből 20-at már visszaszedtem. Magas a vérnyomásom, fájnak az ízületeim, nincs kedvem tornázni. Hogyan kezdjek el diétázni?

Lelki problémái miatt érdemes lenne pszichológus vagy pszichiáter szakemberhez fordulnia. Én elsőként azt ajánlom, hogy 2-3 napra előre tervezze meg az étkezéseit. Gondolja át, sőt, akár írja is le, hogyan készítene el az adott ételeket úgy, hogy azok a mostaninál egészségesebbek, mégis jóízűek legyenek (pl.: kevesebb zsiradékkal is érdemes próbálkozni, illetve felesleges egy főzeléket berántani is, és pluszban tejföllel dúsítani).

Ha elmegy vásárolni, válogasson a termékek között, keresse meg azt, amelyik a legjobb Önnek. Vizsgálja meg például, hogy a gyümölcsjoghurtok közül melyiknek a legalacsonyabb a kalória-, a zsír- és a cukortartalma. Aztán ugyanezeket a termékeket megpróbálhatná otthon, a saját ízlése szerint elkészíteni. Már ez is sikerélményt adhat!

MILYEN A TÖKÉLETES VACSORA? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
LEFOGYHATOK A KÁPOSZTALEVES-DIÉTÁVAL? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
HOGY ÉRHETEK EL TARTÓS FOGYÁST? A DIETETIKUS VÁLASZOL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss