Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

5 zseniális adventi naptár, a csokis-cukros csomagocskák helyett

Jé, egy csoki! Jé, egy rénszarvasos csoki! Egy mikulásos csoki! Gondolom, te is el tudnál képzelni ennél jóval kreatívabb karácsony várást. Szuper ötleteink vannak, amivel felturbózhatod a szokványos ablaknyitogatást.

1. Meglepetés a gyereknek

A kiinduló pont ennél a verziónál ugyanaz, mint a csokis adventi naptárnál, azaz 24 darab kis számozott dobozka vagy tasak rejti a napi meglepit. Itt azonban a szülő döntheti el, mit kap a gyerkőc. Jöhet természetesen az édesség is (legjobb, ha saját készítésű) egy-egy napra, vagy pici ajándékok, például matrica, kitűző, pecsét. Ráadásul ilyenkor mondhatjuk azt, hogy az angyalkák rejtik el az apró meglepetéseket az éj leple alatt, ezzel is fokozva a várakozás varázsát.

2. Advent = egy kis pihenés anyának

A karácsonyt megelőző időszak többnyire kész káosz a családnak. Nagytakarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, mindez persze munka mellett. Milyen jól jönne ilyenkor, ha valaki átvállalna minden nap egy-egy házimunkát! Az adventi segítő naptár épp erre jó: győzzük meg a kedvesünket vagy a gyerekeinket, hogy a számozott dobozokba/zsákocskákba dobjanak be cetliket, amik valamelyik napi feladatunkat rejtik. Aznap ezt ők végzik el helyettünk, legyen az főzés vagy mosogatás. Én biztosan bedobom ezt az ötletet a családnak.

3. Kedvenc ételes

Ez az adventi naptár inkább kívánság kosárként funkcionál. Minden nap bedobunk egy étel vagy édességnevet, amit aztán a párunk elkészít vagy beszerez estére. Vigyázat, azért ne essünk túlzásba! Legyünk tekintettel a kedvesünkre és például ne Wellington bélszínt rendeljünk vacsorára Dobos -tortával – a pluszkilókat ráérünk az ünnepek alatt felszedni!

4. Ezért szeretlek

Díszítsünk fel karácsonyi motívumokkal egy kis táblát, és tegyük jól látható helyre! Írjunk rá az advent mind a 24 napján más-más kedves üzenetet, amiből a szerettünk leírva is láthatja, miért fontos a számunkra. A szép szavakhoz természetesen járhat egy-egy táblára akasztott szaloncukor is.

5. Adventi kereső

Ez az adventi játék főleg a gyerekek körében arathat nagy sikert. A lakás különböző pontjain elrejtünk 24 darab csokipénzt. A gyerkőc minden reggel kap egy „kincses térképet”, ami segítségével ráakad az édességre.
A karácsonyi készülődéshez rengeteg tippet, praktikát és több száz isteni receptet találsz az ADVENT ROVATUNKBAN! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin