1. Paradicsom
A botanikai definíció szerint a paradicsom azért számít gyümölcsnek, mert vannak benne magvak és a növény virágjából fejlődik ki. Így pedig ha belegondolsz, akkor a paradicsomszószos spagetti tulajdonképpen gyümölcsös tészta. Ez azért elég bizarrul hangzik, nem?
2. Avokádó
A lágy, krémes avokádót általában zöldségekkel, sajtokkal vagy szószként tortillacsipszhez fogyasztjuk. Azonban a Kaliforniai Egyetem kutatói megállapították, hogy az avokádó gyakorlatilag egy érett virág, vagyis a gyümölcsök közé sorolható. Így viszont nem meglepő, hogy ízben milyen szuperül passzol az eperhez!
3. Tök
A tök szintén virágból fejlődik ki, és rengeteg magot is tartalmaz, így ezt is tévesen nevezzük zöldségnek. Édeskés íze azonban árulkodó, hiszen a sütőtököt például sokan mézzel fogyasztják.
4. Olívabogyó
Gondoltad volna, hogy az olajbogyó valójában az olajfa gyümölcse? Pedig jellegzetes, sós íze ellenére tényleg a gyümölcsök közé sorolják.
5. Zöldborsó
Az, hogy a növény színe zöld, még nem azt jelenti, hogy zöldség! A zöldséggyümölcs ugyanis a borsóvirágból fejlődik ki. Ezek után tuti, hogy egészen máshogy nézel majd a borsófőzelékre, igaz?