Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

5 zöld étel, amiből többet kellene enned

default user icon
Stern Ágnes Egészséges
0
Hogy miért együnk zöld ételeket? Mert egészségesek és finomak. Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!

A színekre sokféle rendszer épül, ami nem véletlen, ugyanis különböző energiájuk, hangulatuk és hatásuk van. Létezik egy úgynevezett színdiéta is, a módszer arra szolgál, hogy színek energiáját kihasználva, sok zöldség és gyümölcs segítségével szabaduljunk meg pár kilótól.

A színdiéta ad egyfajta tudatosságot is, hogy jobban figyelj arra, milyen (színű) ételeket fogyasztasz és hogyan kombinálod ezeket. Mi most diétától függetlenül felosztottunk néhány ételt színek szerint és eláruljuk nektek a jótékony hatásaikat. A múlthéten a citromsárgával foglalkoztunk, most pedig a zöld következik.

A zöld a harmónia, az egészség, a gyógyulás és gyógyítás színe, ami békével és nyugalommal tölt el. Enyhíti a depresszió és a szorongás tüneteit, látványa nyugtat és bizalmat ébreszt másokban. Ezekhez kapcsolódnak a zöld ételek egészségre gyakorolt hatásai is.

Uborka – A méregtelenítés királya

Az uborka remek méregtelenítő. Segít kitisztítani a szervezetből a vegyi mérgeket és az egyéb lerakódott méreganyagokat is. Emellett több rákellenes vegyületet tartalmaz, és antioxidánsokban is gazdag. Enyhébb fájdalmak és gyulladások leküzdésében is segíthet, ugyanis diklofenak-nátrium is található benne (ami  több fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszer egyik fő alapanyaga is).

15 SZUPER, FRISSÍTŐ NYÁRI RECEPT UBORKÁVAL>>> 

Spenót – Remek vasforrás

A spenót vasban és foszforban is gazdag, mind a kettő nélkülözhetetlen a szervezetünk optimális működéséhez, ezért érdemes beépíteni a napi étrendbe. Nem csak köretként fogyasztható, de nyersen is felhasználható például salátákhoz. Mellette szól az is, hogy a kutatások szerint javítja az egyensúlyt, és segít a korral járó ízületi bántalmak kezelésében. Jótékonyan hat a nemi hormonokra is, így még a fogamzást is elősegítheti.

12+1 INSPIRÁLÓ ÖTLET, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD A SPENÓTOT!>>> 

Salátalevél – A-vitaminban erős

A fejes saláta tele van A-vitaminnal, nagyjából 6 salátalevél fedezi a teljes napi A-vitamin szükségletünket. Segít megújítani a sejteket, ezáltal revitalizálja a bőrt. Magas káliumtartalma serkenti a vérkeringést. Jó hatással van az agyműködésre, segít a csontszövetek regenerálásában, ezek mellett javítja a haj és köröm állapotát, és nem utolsó sorban erősíti az immunrendszert is.

6+1 TIPP HA OTTHONRÓL VISZED A SALÁTAEBÉDET>>> 

Zöldbab – Fitté tesz

A zöldbab  az egyik leggazdagabb szilícium forrás, ami nélkülözhetetlen az egészséges csontképződéshez. Jót tesz hányinger ellen, és, ha már itt tartunk, a benne található K-vitamin jó hatással van a várandós nőkre, mivel megakadályozza a magzatnál a velőcső elzáródási rendellenesség kialakulását. A zöldbabban lévő kálium segíti a szervezetben a jobb sejttermelést is. A mangán felveszi a harcot a szabadgyökökkel így a fitté és egészségessé varázsolja a szervezetet.

RAKOTTAS, LEVES ÉS FŐZELÉK: 11 SZUPER ZÖLDBABOS RECEPT>>> 

Zöldborsó – gátolja az öregedést

Remek fehérjeforrás és  aminosavakban is gazdag, amik segítik az izmok épülését, de az emésztésre is jó hatással vannak és lassítják az öregedést. A zöldborsó rostjai szintén az emésztésben segítenek és gátolják a fölös kilók lerakódását. Ne felétkezzünk meg a magnéziumról sem, ami jó hatással van az izmokra és a csontokra, emellett segít elűzni az idegességet. Kell ennél több?

A NYÁR CSODÁJA: A ZÖLDBORSÓ - MIT FŐZZÜNK BELŐLE? 4 BOMBAJÓ RECEPT!>>> 

 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin