Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tuti tipp, és a konyha tiszta lesz

Egy háztartásban sokminden megtalálható, ami a konyha tisztításához szükséges. Ha ezeket ismered, nincs szükséged drága vegyszerre.
Kávéfőző

A kávéfőzőt negyedévente szabadítsd meg a vízkőtől. Egy idő után a lerakódott mész megakadályozhatja a gép működését, így ha nem cselekedsz, akár a gép kárára is mehet a hanyagságod. Keverj össze 3 evőkanál citromsavat fél liter gyümölcsecettel. A folyadékot melegítsd fel, majd hígítás nélkül öntsd a készülékbe. Hagyd hatni kicsit, majd alaposan öblítsd ki.

Kerámialapos tűzhely

Sokkal könnyebben tisztán tartható, mint a gázrózsás változat, ettől függetlenül rendszeres ápolást igényel. Minden egyes használat után töröld le nedves ruhával. Hetente egyszer pedig dörzsöld át ecettel, hogy mindig szép fényes legyen. A nagyobb, odaégett foltokat speciális kerámialaphoz gyártott éles pengével tudod eltávolítani.

Hűtőszekrény

Rendszeresen töröld ki ecetes vízzel! Eltüntetheted a hűtőben a kellemetlen szagokat, ha egy félbevágott almát teszel bele. Ezt hetente érdemes cserélni.

Teflonbevonat

Sosem szabad súrolóporral tisztítani, mert az tönkreteszi a felületét. A szakértők igazából azt mondják, hogy víznek se nagyon kéne érnie, elegendő lenne, ha egy nedves ronggyal áttörölgetnénk a serpenyőt. Ha mégis valami makacs folt keletkezett a felületén, oldj fel 1,5 deciliter vízben 2 evőkanál sütőport, tedd az edénybe, majd főzd fel. Ezután alaposan öblítsd ki tiszta vízzel, végül puha ronggyal vagy kéztörlővel töröld szárazra.

Fazekak

Ha valami ráégett az edény aljára, mielőtt nekiállnál kaparászni, töltsd meg vízzel, és hagyd legalább 1 órát ázni. Majd vágj össze egy vöröshagymát, tedd bele a vízbe, adj hozzá 1 evőkanál sót, majd főzd 10 percig. Utána mosogasd el.

3 trükk a vízforraló tisztítására >>>

Mikro tisztítása gyorsan és egyszerűen >>>

Takarítószerek a kamrából és a hűtőből >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss