Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Így lesz tökéletes a lekvár! 5 alapszabály befőzéshez

Mivel lekvárok és dzsemek tekintetében kijelenthetjük, hogy a házinál egyszerűen nincsen jobb, érdemes belevágni a lekvárkészítésbe annak is, aki még soha nem próbálta. Az alábbi alapvetéseket szem előtt tartva csakis izgalmas és ízletes lehet a végeredmény!
Könnyű munka

A befőzés nem igényel speciális eszközöket, mindössze csak egy nagy lábasra és néhány tiszta befőttesüvegre vagy szükséged.

Csak a legjobból!

Kizárólag friss, ép, érett, (de ne túlérett!), jó minőségű gyümölcsből készíts befőttet, dzsemet, zselét vagy lekvárt!

BEFŐZÉSI KISOKOS >>> 
Hibátlanul

Az üvegeket gondosan mosd ki forró vízzel, majd öblítsd ki, és fejjel lefelé állítsd őket egy tiszta konyharuhára, hogy lecsepegjenek. Sose töröld őket szárazra!  Ha egy kis piszok marad az üvegekben, könnyen megromolhat a tartalmuk.

Újítások

Érdemes kipróbálni a hagyományos ízeken túl néhány különleges párosítást is, mint amilyen a bodzás eperlekvár vagy a málnás sárgadinnye dzsem .

Még több lekvárfőzési tipp >>> 
Nem csak lekvár

Vannak gyümölcsök, amikből inkább zselét érdemes főzni, ilyen pl. a birs és a ribizli

 

Szörp, befőtt, lekvár és dzsem receptek itt >>> 

 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin