Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp, hogy az iskolakezdés ne kavarjon be a család egészséges étrendjébe

Ahhoz, hogy gyermekeid kiegyensúlyozottan étkezzenek, hozd meg a kedvüket az egészséges táplálkozáshoz! Készíts változatos ételeket, dekorálj és tálalj kreatívan, és beszélgess velük arról, hogy milyen ételekre napjában hányszor van szükségük. A Gallicoop szakértői szerint ne csak az aktuális kedvencüket tedd a tányérra, hanem mindent, amire szüksége van a szervezetüknek.
JÓ PÉLDA

Ha szeretnéd, hogy a zöldségek, gyümölcsök jobban fogyjanak, jó példát mutatva a saját tányérodra is tegyél belőlük. Étkezés idejére bármennyire is nehezedre esik, kapcsold ki a tévét, tedd le a telefont és az újságot, mert így tudsz közös élményt teremteni a család számára a beszélgetéssel fűszerezett étkezésekhez. A gyermekkorban kialakított táplálkozási szokások nagyon meghatározóak, sokszor az egész felnőtt életre nézve is.

IDŐZÍTENI TUDNI KELL!

A gyermek napirendjét is célszerű nyomon követned, akár étkezési napló formájában. A jó időzítés ugyanis csodákat tehet, hamar kiderülhet belőle az is, hogy a válogatásnak mondjuk egy későre csúszott uzsonna az oka. Kisiskolások esetében a csordaszellem is megbonthatja az eddigi rendszert – előfordulhat, hogy asszimilálódni vágyó, egyébként spenótimádó hétévesed, hirtelen nem hajlandó megenni a főzeléket, mert a többiek is fintorognak rá.

MILYEN ENNIVALÓT VIGYENEK MAGUKKAL A GYEREKEK AZ ISKOLÁBA?

A pulykahúsban piacvezető Gallicoop szakemberei azt ajánlják, hogy a zöldségek, gyümölcsök mellett a legsoványabb húsok közé sorolható pulykahússal is kalkulálj a változatos és egészséges étrend összeállításakor. A pulyka a legkevésbé allergén húsok közé számít, és fehérjében is gazdag. A vidám szalvétába csomagolt ötletesen elkészített szendvicsek, egészséges harapnivalók még a válogatós gyerekek kedvét is meghozhatják az egészségesebb étkezéshez.

SPORTTAL AZ EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉSEKÉRT

A sport és a sok-sok mozgás szintén rengeteget javíthat az étkezések minőségén. A tanulás, a különórák és az elektronikus játékok mellett egyre kevésbé jut idő a szaladgálásra, bringázásra, pedig a fizikai levezetés után a gyerekek is sokkal nyitottabbak minden ennivalóra.

RITUÁLÉ

Igyekezz naponta legalább egy étkezést együtt, saját rituálé szerint, kényelmesen az asztalnál elfogyasztani. Amikor mindenki egymásra figyel, a kisebbek sem unják el magukat olyan gyorsan ücsörgés közben.

Egészséges és gyerekbarát receptek >>> 
Mi kerüljön a tízórais dobozba? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss