Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuperhasznos tipp sütés-főzéshez - nem csak kezdőknek!

Jól jöhet a gyors segítség, ha bajba kerülsz a tűzhely mellett! Íme öt praktika, melyeket jó, ha ismersz.
Cukormáz másképp

Az édes bevonat sokkal szebb és ízletesebb lesz, ha víz helyett tejjel sűríted be a cukrot. Az pedig, ha egy pici vajat is adsz hozzá, megakadályozza majd, hogy szeletelés közben megrepedjen a máz.

Finomítás

Ha szereted a burgonyasalátát, és szívesen kísérletezel az ízekkel, adj hozzá némi reszelt tormát is!

Még megmenthető!

Odakozmált a rizs az edényben, pedig csak pár pillanatig nem figyeltél? Vedd le a tűzről, borítsd be az ételt kenyérszeletekkel, ez ugyanis magába szívja majd az égett szagot, aztán tedd a helyére a fedőt. Néhány percig hagyjd állni, utána szedd le róla a pékárut, és kanalazd át egy tálba a rizst, vigyázva arra, hogy közben ne kapj bele a leégett rétegbe!

Megfontolandó

A háztartásban található, gyúlékony vegyszereket ne tartsd a tűzhely vagy nyílt láng közelében, mert könnyen tüzet okozhatnak! A maró hatású tisztítószerek használatakor húzz gumikesztyűt, hogy ne sérüljön meg a kézfejed érzékeny bőre. Még fontosabb mindez, ha nyílt seb van a kezeden!

Friss levegőt!

Takarítás után mindig szellőztess ki. A friss levegő beengedése amúgy is fontos, de a tisztítószerek kellemetlen illatát is érdemes „kiengedni” az ablakon! A légfrissítéshez lehetőleg természetes anyagokat, például citrom levébe vagy ecetbe mártott vattapamacsot használj.

10 apró sütési trükk, ami megkönnyíti az életed - videó! >>>

Ezek is érdekelhetnek