Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuper tipp, hogy rávegyük a gyereket a zöldségevésre

default user icon
MME
A zöldségekkel az a baj, hogy meg kell rágni őket, és az ízük is kevésbé édes, ami a mai cukros-omlós világban nem túl népszerű, így hamar felkerülhetnek a nemszeretem-dolgok listájára a gyerekeknél. Ráadásul a szülők többsége rosszul reagál, ha a lurkó egyszeriben elkezdi kiköpködni a zöldséget.

Erőltetni nem érdemes a dolgot, mert a gyerek ilyenkor, csak még inkább ellenáll. Jutalmazni sem szerencsés, mert így ajándék nélkül máskor sem fogja megenni zöldséget. Ám azért nem szabad lemondóan tudomásul venni az új szokást! Íme öt tipp, hogy fogyjon a zöld!

1. A szülői, különösen az anyai minta nagyon fontos. Ezért ha van rá mód, étkezz a gyerekkel együtt! A kicsik szívesebben kóstolnak meg valamit, ha azt látják, hogy a maminak nagyon ízlik.

Így nem szokhat rá a gyerek az édességre - hasznos tippek >>>


2. Vond be a gyereket a „zöldségesdibe”! Válasszon ő a piacon, készítsétek el együtt a salátát! Találj ki történeteket az „apró, de bátor zöldborsó úrfiról”, vagy a „szájban robbanó varázsparadicsomról”.

3. Tálald gusztusosan a zöldséget. A paradicsomból csinálj pettyes katicabogarat, a hagymakarikákból és a répából nyuszifejet.

4. Ha a gyümölcsöt szívesen fogyasztja a kicsi, keverd közé a zöldséget! A reszelt almához például rakhatsz répát, sütőtököt, cukkinit. Préselt zöldség- és gyümölcsléből pedig ízletes üdítőket készíthetsz.

Mit főzzünk a gyereknek? Íme a legjobb receptek! >>>


5. Ha darabolt finomságokkal kínálod a gyerkőcöt játék közben, szinte észre sem veszi, úgy eszi majd meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss