Le a vízkővel!
A citromsav remek vízkőoldó, éppen ezért a legtöbb takarítószerben is megtalálható. De minek megvenni a drága szereket, amikor maga a citrom is a rendelkezésedre áll? Csak vágd félbe a citromot, jól nyomd rá a vízköves felületre és dörzsöld át vele kinyomva a citrom levét. Ezután töröld át egy ronggyal és máris csillogó lesz.
Ragyogjon az üveg!
A citrom leve kiválóan helyettesíti a bolti üvegtisztítót is. Csak facsarj egy tálba néhány citromot, adj hozzá vizet. Mártsd bele a rongyot és már tisztíthatod is az ablaküvegeket és a tükröket. Nem csak tiszták, de finom citromillatúak is lesznek. Pénzt is spórolsz és a környezetet is kíméled, ha nem veszel drága, mesterségesen előállított műanyagflakonos tisztítószereket a boltban.
Elég a bűzből!
A finom ételek illatosak, viszont ha ez a sok illat összekeveredik a hűtőben az már sokkal inkább szagnak tekinthető. Erre is van bolti megoldás, lehet kapni különböző mesterséges szagtalanítókat, de citrommal ezt is egyszerűbb megoldani. Akár citromdarabkákat teszel a hűtőszekrénybe, akár egy vattát itatsz át a citrom levével és azt teszed az egyik polcra az eredmény ugyanaz lesz: eltűnik a szag, a citrom ugyanis beszívja.
Vége a hagymaszagnak!
Biztosan neked is ismerős, hogy miután hagymát vagy fokhagymát szeletelsz, még hosszú órákig érzed a szagát a kezeden. Hiába mosod meg kétszázhuszonötször szappannal, nem segít. A citrom viszont igen! Dörzsöld át vele a kezed és volt nincs hagymaszag.
A citrom egy kis szódabikarbónával vegyítve a vágódeszka és egyéb konyhai eszközök tisztításában és szagtalanításában is jó szolgálatot tehet.
Nincs több bebarnulás!
Ha gyümölcssalátát készítesz, vagy összevágod az almát uzsonnára a gyerekeknek, nagyon gusztán néz ki, de sajnos csak addig, amíg be nem barnul a gyümölcs és ez sajnos hamar bekövetkezik. A citrom levével viszont ezt is könnyedén megelőzheted. Ha van egy már nem hasznát szórófejes flakonod, csak annyi a dolgod, hogy lecsavard a helyéről és a csövét bevezesd egy félbevágott citromba. Ezután könnyedén befújhatod vele a gyümölcsöket, hogy ne barnuljanak meg.