A sajt sütéséhez nem szükséges olajillatban úsznia az egész lakásnak. Kapd elő a gofrisütőt és készítsd el abban!
Itt az ellenállhatatlan salsa!
Hozzávalók:
2 nagy piros édespaprika (vagy több)
3-4 enyhén csípős pirospaprika
1 fej közepes lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 csokor friss petrezselyemzöld és bazsalikom
só
olívaolaj
Így készítsd el!
Az édespaprikát rácson vagy sütőlapon addig sütjük, míg a héja megbarnul, majd egy tálba tesszük, kis sót szórunk rá (könnyebben lejön a héja) és lefedjük. Amíg a paprikák hűlnek, a hagymát, a csípős paprikát, a fokhagymát és a zöldfűszereket felaprítjuk, egy tálban összekeverjük. Megpucoljuk a sültpaprikákat a héjától, majd apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Az egészet megsózzuk és ráöntjük az olajat. 1-2 órát állni hagyjuk, ízlés szerint pépesíthetjük mixerrel. Sültek mellé, vagy mártogatósnak fogyasztjuk.