Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 perces uzsonna: erre is jó a gofrisütő!

Ismerős a helyzet, amikor alig van időd uzsonnát készíteni, vagy vendégek érkeznek és gyorsan elő kell rukkolni valamilyen látványos finomsággal? A gofrisütőben sült sajttal verhetetlen lehetsz!

A sajt sütéséhez nem szükséges olajillatban úsznia az egész lakásnak. Kapd elő a gofrisütőt és készítsd el abban! 

Itt az ellenállhatatlan salsa!

Hozzávalók:
2 nagy piros édespaprika (vagy több)
3-4 enyhén csípős pirospaprika
1 fej közepes lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 csokor friss petrezselyemzöld és bazsalikom

olívaolaj

Így készítsd el!
Az édespaprikát rácson vagy sütőlapon addig sütjük, míg a héja megbarnul, majd egy tálba tesszük, kis sót szórunk rá (könnyebben lejön a héja) és lefedjük. Amíg a paprikák hűlnek, a hagymát, a csípős paprikát, a fokhagymát és a zöldfűszereket felaprítjuk, egy tálban összekeverjük. Megpucoljuk a sültpaprikákat a héjától, majd apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Az egészet megsózzuk és ráöntjük az olajat. 1-2 órát állni hagyjuk, ízlés szerint pépesíthetjük mixerrel. Sültek mellé, vagy mártogatósnak fogyasztjuk. 

9 bombaztos mártogatós recept! >>> 
A gyerekzsúrok sztárja: pálcikára húzott hot-dog! >>> 
Sajtos receptjeinket itt találod! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss