Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 ok, amiért télen könnyebben hízunk

default user icon
MME
Egyre hidegebb az idő, egyre rövidebbek a nappalok, és egyre nehezebben tudod becipzározni a farmered? Ez csak egyet jelenthet: megérkezett a tél. A felmérések ugyanis azt mutatják, hogy átlagosan 2-3 kiló felszalad a hidegebb hónapok alatt. És hogy mi ennek az oka? Mutatjuk!

1. Túl sok alvás

Amikor hét ágra süt a nap és kint meleg szellő fújdogál, akkor sokkal könnyebb kipattanni az ágyból. Amikor azonban egész nap hideg van és délután négykor már besötétedik, sokkal több időt töltesz az ágyadban. A kevesebb mozgás pedig sajnos előbb-utóbb az alakodon is meglátszik. Isabel Smith, dietetikus szerint ha teheted, kelj együtt a nappal, ez ugyanis hatalmas lendületet adhat egy reggeli futáshoz vagy jógázáshoz.

2. Hideg idő

Amikor kint repkednek a mínuszok és szállingózik a hó, valószínűleg szívesebben üldögélsz a puha foteledben egy bögre forró csokit kortyolgatva. „Úgy tapasztaltam, hogy az emberekre azért szaladnak fel ilyenkor a plusz kilók, mert nem tudnak kimozdulni. A hideg ugyanis elveszi a kedvet a kinti futástól vagy sétálástól” - mondja Isabel. Azonban ha nem egyedül edzel, hanem néhány barátoddal, akkor egymást fogjátok motiválni. Szóval a feladat: edzőtársat találni magad mellé!

 

3. Az evolúció

Az Exeter egyetem kutatása kimutatta, hogy belénk van kódolva, hogy többet akarjunk enni a téli hónapokban. Ennek pedig az az oka, hogy a történelem során télen mindig sokkal nehezebb volt élelemhez jutnia az őseinknek. Ez a tudatalatti érzés pedig eléggé megnehezíti a diétát az ünnepek alatt...

4. A KARÁCSONYI MENÜ

Halászlé, töltött káposzta, bejgli, mézeskalács és zserbó. Te sem tudsz ellenállni ezeknek az ünnepi finomságoknak, ugye? De ez nem is baj, Isabel szerint ugyanis a mértékletesség a kulcs. Ha el akarod kerülni a pluszkilókat, akkor érkezz úgy a karácsonyi ebédre vagy vacsorára, hogy előtte már ettél otthon néhány falatot! így nem kap el a farkaséhség, és nem akarod felfalni az ünnepi asztal összes menüjét.

5. Túl sok ruha

Télen előkerülnek a vastag, bő pulcsik, a nagykabátok és a sálak, amik nélkül nem is tudnánk átvészelni a mínuszokat. Azonban ha folyton eltakarod a tested a bő ruhákkal, megvan rá az esély, hogy kevésbé is figyelsz rá oda. Hiszen úgysem látszik, hogy felkúszott néhány kiló, ugye? De pont emiatt nem szabad elengedned magad!

TOP 10 KARCSÚSÍTÓ TIPP, AMIT MINDEN DIÉTÁZÓNAK ISMERNIE KELL>>> 

DOBJ EL MINDENT: EZ A DIÉTA MEGHOSSZABBÍTJA AZ ÉLETED!>>> 

SEMMI SZÉNHIDRÁT ÉS SOK ZSÍR – HOGY MŰKÖDIK A KETOGÉN DIÉTA?>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss