Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

5 ok, amiért megéri belevágni a tavaszi böjtbe

Végre itt a tavasz - ez egyben a böjti időszak közeledtét is jelzi. Legyen szó akár vallási indíttatású böjtölésről, vagy a szervezet felfrissítését segítő kúráról, a böjt mindenféleképpen hasznos lehet a számodra. Talán nem is gondolod, hogy mennyire. Mutatunk öt okot, hogy miért.
1. Fogysz

Legyen szó akár a hús elhagyásáról, akár egy léböjt kúráról, egészen biztosan segít majd megszabadulni a plusz kilóktól. Hiszen a böjt úgy az igazi, ha arról mondasz le, amiből túl sokat fogyasztasz és ez pozitív hatással lesz a szervezetedre. Felhasználódnak a télen összeszedett zsírtartalékok, így pedig a mérleg mutatója is kevesebbet mutat majd. Ráadásul a méreganyagok is kitisztulnak a szervezetedből.

2. Erősödik az immunrendszered

Egy amerikai kutatás szerint az immunrendszer sejtes elemei az időszakos böjtölés hatására nagyobb hatékonysággal szelektálódnak. Így a feladatukat már gyengébben ellátó sérült sejtek helyére újak kerülnek, amik nagyobb védelmet képesek biztosítani. Tehát a böjtnek köszönhetően a védelmi rendszered megerősödik, és így nehezebben kapsz el bizonyos betegségeket.

3. Szebb lesz a bőröd

Furcsán hangozhat, de tényleg így van. Ugyanis az emésztés a szervezet egyik leginkább energiaigényes folyamata. Amikor kevesebb a táplálék, az emésztőrendszernek kevesebb energiára van szüksége. Így pedig több jut az olyan szerveknek, amik a méregtelenítést végzik. Mindez kívül is megmutatkozik, például a bőrön.

4. Teret adsz a rendszerednek

A táplálkozást belső folyamatok szabályozzák, azonban a mai rohanó világban ennek nem igazán adunk teret, hiszen pár óránként eszünk valamit, akár unalomból is és a táplálékbevitelünket nem az éhségérzetünk szerint szabályozzuk, hanem aszerint, hogy mikor van elég időnk enni. A böjtöléssel megtapasztalhatod a valódi, belülről jövő éhség és telitettség érzetet is. Emellett az anyagcseréd is hatékonyabb lesz.

5. Újjászületsz

Az előzőekben felsoroltak mind ahhoz segítenek hozzá, hogy sokkal jobban érezd magad a bőrödben. Emellett nagyon elégedett is leszel magaddal, hogy elérted a kitűzött célt, végigcsináltad a kúrát. Mindebből pedig rengeteg önbizalmat is nyerhetsz. A böjt során nem csak az étkezési szokásaidról, de önmagadról is rengeteg új információt szerzel majd, amikből sokat tanulhatsz, hogy a jövőben még hatékonyabban és boldogabban élhesd a mindennapjaidat.

AMI TILOS ÉS AMI NEM: PRAKTIKUS TIPPEK A TAVASZI MÉREGTELENÍTÉSHEZ >>> 
EGÉSZSÉGES TISZTÍTÓKÚRA: KÉTHETES MINTAÉTREND MÉREGTELENÍTÉSHEZ >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció