Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 mód, hogyan segítenek az akciós újságok főzni

default user icon
MME
Szinte mindenki máshogy vélekedik a postaládájában talált akciós újságokról, abban mindannyian egyetértünk, hogy ha jól használod, akkor ezek a kiadványok rengeteg segítséget nyújthatnak neked. Például a főzésben! Összegyűjtöttünk öt tippet, hogyan.

Így főztek anno

A Józsinál most akciósan 4 forint 70 fillér a karalábé, a hentesnél meg friss a karaj! Ez a beszélgetés néhány évtizeddel ezelőtt teljesen természetes volt, ahogy az is, hogy a héten mindenki karalábé levest evett vagy valami olyan főtételt, amihez illett a karalábé. Akkoriban (és ez tényleg alig pár évtizede volt) így terjedtek a hírek, főzni pedig abból főztünk, ami volt, amit lehetett kapni. Mára minden megváltozott az akciós újságok miatt. Mondunk öt módot, ahogyan segítenek – például -  főzni.  

5: Segítenek kiválasztani a boltot

Az akció újságok segítenek eldönteni azt, hogy melyik boltba menj bevásárolni. Mivel látod az (akár akciós) kínálatot,  tudod, hogy melyik boltban mit lehet kapni, el tudod dönteni azt, hogy melyik boltba mész bevásárolni. Nyilvánvaló, ha a Penny akciós újság  az, ahol az éppen keresett ananászt akciós áron adják, akkor oda mész bevásárolni, igaz?

4. Olcsóbban fogsz főzni

Ha van egy bevásárlólistád, akkor biztosan akarod tudni az árakat is. És oda fogsz menni vásárolni, ahol kedvezőbb árat találsz, de ez még semmi… a következő pontot olvasva aha élményed lesz. Aha, már jártam így – fogod gondolni.

3. Aha élmény

Mindenki járt már úgy életében, hogy a „fogalmam nincs mit kellene főznöm” állapotba került, és tanácstalanul ötlettelenül állt a szoba közepén (oké, ez költői túlzás, senki nem áll a szoba közepén összeráncolt homlokkal, hogy vajon mi legyen a vacsora). Aztán valamiért a kezébe került az egyik ilyen újság, ami telis tele van szuper képekkel (oké annyira nem inspiráló mint a görög nyaralás prospektus) kajaötletekkel. Lehet, hogy épp egy ilyen újság segített kitalálni a hétvégi menüt.

2. Receptek

Ennek az első helyre kellett volna kerülni, mert mi lenne komolyabb segítség a főzéshez, mint az, amikor az újságban recept is van, de a mi versenyünket mégsem nyerte meg, mert lehet, hogy épp olyan kaja receptje van benne amelyik neked nem ízlik. De lehet, hogy épp olyan ami nagyon.

 

1. Amikor különlegességet vágysz

Ma már lejárt a karalábé, paprikás krumpli és stifolder ideje, és mindenki vágyja a különlegeset, ami ráadásul teljesen elérhető áron van. Ma már nem kell Bécsig menni egy ananászért, banánért (és ez már nem is különleges) de egy ázsiai szósz, egy valamilyen öntet, vagy egy különleges bor lehet annyira csábító, hogy emiatt választasz egy adott boltot, és feldobd vele az ebédedet, vacsorádat. 

Láttad már az e heti akciós lapokat? Az Akcioleso.hu-n elérhető a legtöbb akciós újság!

Kattints ide és böngéssz online több száz újság között »» Akciós Újság 



Ezek is érdekelhetnek