Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 meglepő dolog, amire a mosogatógép tablettát felhasználhatod

default user icon
MME
A mosogatógép tablettáit arra tervezték, hogy eltávolítsák a makacs foltokat és feloldják a zsírt, így talán nem csoda, ha azt mondjuk, nem csak és kizárólag mosogatáskor érdemes őket használni. Még akkor sem árt beszerezni néhány tablettát, ha nincs is mosogatógéped - mutatjuk, miket tisztíthatsz meg vele!

A sütő ajtaja

A rászáradt ételmaradékok tisztításával mindig nehéz megbirkózni - pláne, ha a sütő belsejében vannak. Ha azonban a mosogatógép tablettát meleg vízbe mártod, könnyen lesúrolhatod vele a foltokat - írja a thekitchn.com.

A hűtőszekrény

Kiömlött valami a hűtőben és ragacsos foltot hagyott maga után? Először egy nedves ronggyal töröld át, majd a meleg vízbe mártott tabletta lapos oldalával súrold fel a foltot. Végül öblítsd le meleg vízzel.

A szemetes kuka

Fontos, hogy a kukát folyamatosan tisztán tartsuk. Ha belekerül bármilyen ételmaradék, azonnal érdemes megtisztítani. De ha erre figyelünk, évente kétszer akkor is ajánlott alaposan kitakarítani - ennek a legegyszerűbb módja, ha teletöltöd meleg vízzel és beledobsz egy mosogatógép tablettát. Várd meg, amíg feloldódik, hagyd állni 1 órát, majd öblítsd ki.

A mosogató

Az ételmaradékok miatt a mosogató alja nagyon hamar szennyezett lesz, amire szintén megoldás lehet a mosogatógép tabletta. Csak engedj a mosogatóba egy kevés meleg vizet, dörzsölt át a foltokat a tablettával, és öblítsd át meleg vízzel.

A WC

Dobj egy mosogatógép tablettát a WC-csészébe, és hagyd állni kb 1 órát - így a tablettának lesz ideje feloldódni, és a súrolása gyerekjáték lesz. Még a vízkőfoltokat is sokkal könnyebb lesz eltávolítani!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss