Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

5 magyar étkezési szokás, amit a külföldiek nem értenek

Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.

Disznótoros finomságok

A disznóvágásoknak Magyarországon nagy hagyománya volt. Az egész család összejött ilyenkor, mindenkinek megvolt a maga feladata. Sok külföldi szemében maga a disznóvágás is elég bizarrnak tűnik, nem még az olyan ételek fogyasztása, mint a véres hurka, disznósajt, sült vér, vagy a velős rántotta.

Kenyeret eszünk kenyérrel

Mi magyarok sok kenyeret eszünk, és még olyan ételekhez is képesek vagyunk kenyeret fogyasztani, amihez nem kellene. Például van, aki még a csirkepaprikást és nokedlit is egy szelet kenyérrel fojtja le.

Belsőségek fogyasztása

Resztelt máj, zúzapörkölt, pacalpörkölt mind olyan étel, amivel egy külföldit ki lehet kergetni a világból. Külföldön az állatnak kevés részét eszik meg, szárnyasok esetében például sok helyen csak a mellét, combját és maximum a szárnyát fogyasztják. Sertés és marha esetében sem tudják elképzelni, hogy megegyék a belsőségeket.

Mindenhez képesek vagyunk tejfölt enni

Azoknak a magyaroknak, akik külföldön élnek a leginkább a tejföl hiányzik a magyar élelmiszerek közül. Külföldön nem nagyon gyártanak tejfölt, így nem csoda, ha egy idegen országból érkező ismerősöd csodálkozik, hogy meglocsolod tejföllel a pörköltet, a túrós tésztát, a bablevest, vagy a krumplis tésztát.

Paprika nélkül nincs étel

A magyar konyha egyik alapanyaga a paprika. Mi lenne velünk lecsó, vagy töltött paprika nélkül? Nem beszélve arról, hogy még a vajas kenyeret is imádjuk friss, ropogós paprikával. Az őrölt paprika pedig fűszeralapanyaga a konyhánknak. pörkölt, gulyás, de még paprikás krumpli sem készül enélkül. És ne feledjük el a hegyes erőset és az Erős Pistát sem, amit szintén mindenhez képesek vagyunk enni, a levestől kezdve a főételig.

11 PAPRIKÁS ÉS PÖRKÖLT, AMINEK NEM LEHET ELLENÁLLNI! >>> 

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI FURCSA A MAGYAROKNAK >>> 

 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin