Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme az 5 legjobb nyári étel, ha fogyni akarsz

default user icon
MME
A nyár a pihenés, a nyaralás szezonja, ám sajnos sokan ebben az időszakban hajlamosabbak az egészségtelen étkezésre. A strandon könnyebben elcsábulunk és eszünk meg néhány gombóc fagyit, lángost, vagy hamburgert. Ha viszont az alábbi ételeket beiktatod az étrendedbe, akár még fogyaszthatsz is.

Uborka

Az uborka az egyik legkedveltebb zöldség. Nem véletlenül szeretjük ezt a  lédús, ásványi anyagokban gazdag, kalóriaszegény zöldséget. Egyrészt finom, másrészt alig van benne kalória, nem terheli meg a gyomrot. Lúgosító és méregtelenítő hatásának köszönhetően beindítja az anyagcserét, megszabadít a felesleges salakanyagtól. Az uborkának emellett gyulladáscsökkentő hatása is van.

Görögdinnye

A legkedveltebb nyári gyümölcs kétségkívül a görögdinnye. A dinnye 95 százaléka víz, így kiváló méregtelenítésre és hidratálásra is. A dinnye vízhajtó és lúgosító hatású, viszont alacsony a kalóriatartalma. Egyes kutatások szerint a dinnye zsírbontó hatással is rendelkezik.

Főtt kukorica

A másik nagy kedvencünk a főtt kukorica.  Van egy jó hírünk, nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen, ha megeszel egy vagy két csővel. 10 dkg kukorica kb 86 kalóriát tartalmaz. Cukortartalma ugyan lényegesen magasabb a többi gabonafélénél, mégis nyugodtan fogyaszthatják a cukorbetegek is, mert lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz. Magas rostanyag tartalma miatt pedig a fogyókúrázók is nagyon szeretik.

Spenót

A friss nyári saláták elengedhetetlen alapanyaga a spenót, amely rendkívül egészséges, sok értékes tápanyagot tartalmas. Magas rosttartalma segít abban, hogy beinduljon az anyagcseréd. A benne lévő káliumnak köszönhetően enyhe vízhajtó hatással is bír. Spenótot persze már minden évszakban lehet kapni. Ha nem szereted a salátába, akkor reggeli turmixokba, smoothie-ba is remekül felhasználható.

Áfonya

Ha minden nap csak egy csészényi áfonyát fogyasztanánk, már sokat tennénk az egészségünk érdekében. Az áfonya tele van antioxidánssal és C-vitaminnal, erős antibakteriális hatással bír. Magas a rosttartalma, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre. Segíti az emésztést, az egészséges székletürítést és a méregtelenítési folyamatokat is. Az áfonya tartalmaz olyan vegyületet is, ami segít a zsírbontásban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss